måndag 13 juni 2016

Ännu en olycka?


När man läser svenska media efter terrordådet i Florida, slås man direkt över att man försöker nedtona, eller helst inte ens nämna att mördaren var muslim och hade anslutit sig till IS. Man skriver helst om att han visade hat mot svarta och homosexuella. NYT skriver: ”Labeling the attack an act of domestic terrorism, law enforcement officials said Mr. Mateen had called 911 once the attacks began and swore allegiance over the phone to the Islamic State.” (länk).
Samma sak i Badische Zeitung på
denna länk.
Det är ju ingen nyhet att mulimer har ett hat mot hbt-personer, om sedan personen är med i IS eller någon annan terrororganisation är sekundärt. Samma principer gäller inom alla dessa organisationer d.v.s. att hbt-personer inte accepteras, för att uttrycka mig diplomatiskt.
Pudelns kärna till detta terroristdåd är precis som i otalet andra är alltså islam, det går inte att komma ifrån. Det är rent naivt att tro att någon samexistens med islam i ett modernt västerland ska fungera med någon variant av light-islam. Det kommer alltid finnas mer radikala och potentiella terrorister så länge det finns muslimer.

Det orimliga är även att kunna tro att man kan förutse alla terrorbrott av denna typ innan de händer och på detta sätt förhindra dem i sin linda. Förutom att det leder till stora ingrepp i den personliga integriteten, som vi sett i massor med fall, samt skärpning av olika lagar t.ex. avseende vapeninnehav, faller det på att man måste kunna bevisa planer. Det ligger i sakens natur att potentiella muslimska terrorister givetvis försöker dölja sina planer samt med tiden blir ”duktigare” på detta.

Man kan jämföra problematiken med att satsa på ett missilförsvar d.v.s. antirobot-robotar, där man inte har någon aning om varifrån, när eller vilka robotar man kommer att bli anfallen med. Det är betydligt mer effektivt att se till att det inte finns någon möjlighet att skjuta iväg robotar i första läget, än att försöka hindra robotar att träffa sina mål.

Mot bakgrunden av alla terrorbrott som inträffat, och som kommer att inträffa, finns bara en väg att gå; det är att angripa pudelns kärna och i första läget officiellt klassa ner islam till en religiös sekt i stället för att kalla den religion. Vidare måste man förhindra spridning i synnerhet till västerländer och inte acceptera några som helst särbehandlingar eller krav baserade på islam. Kommer man med krav baserade på en bok från 600-talet och är omotiverade, har man inga som helst relevanta argument så enkelt är det.
I detta land kan man avfärda asatro från vikingatiden som nonsens, emedan man ska acceptera islam som är baserat på en bok som skrevs några hundra år före vikingatiden och som inte uppdaterats.
Eller kanske var det bara en ”olycka” igen? (tack Romson!). Personerna som nu är mördade råkade gå i skottlinjen samtidigt som gärningsmannen av misstag tryckte av. Ärligt talat; det går inte längre att varken försöka dölja eller förljuga sambandet mellan islam och alla terrorangrepp. Islam är och förblir en militant sekt som inte kan finnas i samexistens med moderna västländer.

Inga kommentarer: