fredag 10 juni 2016

Trygghetskameror?

Polisen har alltså fått tillstånd att rigga upp kameror i Tensta (länk). Man kallar det Trygghetskameror, vilket är ganska kul. Är det någon som känner sig tryggare för att det finns kameror? Vem säger: ”-Aha, här finns kameror så jag är säker.”. Sannolikt är att polisen kommer använda sig av dessa för att identifiera olika ungdomar i trakten, medan det tungt kriminella buset knappast springer runt på dessa platser och gör upp affärer eller ger order.

Vidare har ungdomarna säkert huvor eller täcker ansiktet när de gör saker och inte vill bli identifierade. Kläder duger ju knappast som identifiering eller fällande domar.

Så man har gjort något – i stället för att lösa problemet ska man med svensk mjäkighet rigga upp ”trygghetskameror”. Vad sägs om gummikulor, till att börja med?

Jag tror inte att jag skulle vilja någon ”bäst före”-tid på dessa kameror. Kanske om de är klädda med pansarplåt och skottsäkert glas. Vill buset inte ha dem i trakten är de ju utmärkta måltavlor för stenar och valfria skjutvapen.

Inga kommentarer: