fredag 3 juni 2016

Rent mjöl i påsen


Det finns inga begränsningar för hur mycket myndigheter anser sig ha rätt att snoka i den personliga integriteten. Man får avlyssna alla mobiltelefoner och pejla dem, datatrafik granskas, e-mail likaså, varje medborgare har ett registreringsnummer, databaser samkörs och jag vill minnas att hela svenska befolkningsregistret finns tillgängligt för CIA och NSA. Man kan sannolikt med bevakningskameror som finns, köra ansiktsscanningar på så man kan identifiera folk på gatan. Ingen vet hur många databaser det finns och det finns inget sätt att få reda på vilka man är med i.
Inte ens när vänsterextremister med ett långt kriminellt förflutet (Researchgruppen), gör avsiktligt dataintrång och sedan säljer information till skandalblaskan Expressen, reagerar någon och det renderade inte ens i ett åtal.

Vi får alltså ett totalitärt samhälle där staten och myndigheter kan kontrollera och följa oss i minsta detalj. Argumenten är alltid desamma; man måste kunna spåra terrorister och grova brottslingar, man är inte ute efter just dig lille medborgare och min favorit; ”den som bara har rent mjöl i påsen” behöver inte bry sig.

Ett sådant samhälle är inget annat än en diktatur, styrd av myndigheter och politiker som handlar efter eget godtycke och för att kontrollera medborgarna. Människan är till för samhället – samhället är inte till för människan.
Så nu vill polisen komma in i DNA-registret i Huddinge för att kunna identifiera brottslingar (länk). Knappast förvånande och trots att man sedan 1975 hävdat att registret bara får och kommer användas för forskningsändamål. Man har alltså ljugit för medborgarna i mer än 40 år, ty informationen är så viktig att polisen bara måste få komma åt den.

Du vet lille medborgare: - Har du bara rent mjöl i påsen….ursäkta, men jag blir kräknödig varenda gång politiker kommer med detta och liknande rent idiotiska argument.
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Problemet idag är väl det motsatta att brottslingarna går fria och offren är de som får lida , polisen behöver all hjälp de kan få.

Ulmerkotten sa...

Men det spelar ju mindre roll, egentligen. Brottslingarna går ju fria ändå eller får i bästa fall några symboliskt straff. Fällandeprocenten gällande våldtäktsmål är rent löjlig likaså straffen och den ersättning brottsoffren får i slutändan.
Dessutom vet alla att det finns för få poliser, och att en stor del av alla brottslingar inte är födda inom landet.
Kanske ämnar man leta DNA på stenarna i polisbilarna i berikarområdena?
Jag tycker man ska lösa problemen i st.f. att göra avkall på miljoner människors integritet.