onsdag 22 juni 2016

Hur stor skillnad gör Sverige?


Det har nyligen varit en debatt i riksdagen om olika skärpningar av flyktingmottagningen, åldersbestämningar och anhöriginvandring.
Detta är en i det närmaste patetisk diskussion där man tror att man gör någon om helst skillnad. Vi har alltså ”flyktingar”, 2014, 82 tusen och 2015, 162 tusen. Dessa har alltså transporterat sig genom hela EU, hundratals mil, över dussintalet gränser, betalat flyktingsmugglare för transporten och sedan dyker man upp i Sverige och hävdar att man är flykting. Man ljuger vilt om ålder och anledningar för att beviljas status som flykting. Väl med ett PUT vars bäck inte torkat ”hittar” man helt plötsligt halva släkten och vi har en vansinnig anhöriginvandring. Problem har vi redan så det räcker med utanförskapsområden, en sjukvård som är ett skämt, skolor som dalar i kvalitet, stenkastningar, bilbränder, fattigpensioner och mycket annat som offras på migrationens heliga altare.
Allt blir sedan rent patetiskt när man beaktar att vi är ett litet land i norra Europa som inte kan göra någon som helst skillnad.
UNHCR rapporterade för någon dag sedan att det finns 65 miljoner riktiga flyktingar i världen. Alltså är det inget som helst problem att göra ett tårtbitsdiagram över hur stor skillnad Sverige gör. Det är ju lite svårt att jämföra stora siffror om man inte presenterar det grafiskt.
 

Men man må då även beakta att av den lilla tårtbiten Sverige står för är 90-95 % inte alls flyktingar, utan bara ekonomiska migranter. Ty Sverige äro paradiset där alla blir försörjda och kan leva ett gott liv på naiva svenskars bekostnad.

Inga kommentarer: