onsdag 22 juni 2016

Rättsröta - igen


Ytterligare en rättsskandal att lägga till högen (länk). I artikeln tjafsas det en massa om gärningsmannens ålder. Låt oss i stället fråga oss på vilket sätt dennes ålder gör tjejens skador mindre, med rättens logik? Blir knivjacken kortare och ytligare för att gärningsmannen inte fyllt 18?
Hur gammal är man, när man fattar att man inte skär andra människor i ansiktet med kniv? Går det upp ett Liljeholmens exakt vid 18 års ålder, att man inte får skära folk med kniv, men innan dess är det ok och ursäktligt p.g.a. låg ålder?

Alltså; ännu ett fall av ren rättsröta, där man kopplar bort all logik, struntar i brottsoffret och uppenbarligen har instruktioner från politikerna att sopa alla problem som är direkt relaterade till invandringen under mattan, antingen med friande domar eller rent larvigt låga straff.
I fall som dessa finns det helt enkelt inga s.k. förmildrande omständigheter. Det är snarare tvärtom; men kommer som s.k. flykting från ett annat land och begår ett grovt brott, ljuger om sin ålder, och försöker sedan utnyttja ett kryphål i svensk lag som borde avskaffas.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Är man tillräckligt gammal för att våldta är man även tillräckligt gammal för att ta sitt straff eller utvisning", när/om man som asylsökare begår ett brott måste rätten anses förverkad, ngt annat vore orimligt.Rättsapparaten är annars inte ens värd namnet.Det är även alldeles uppenbart att ekonomiska skäl ställs framför brottsoffer,långa straff=höga kvarhållningskostnader(för staten), höga straff bereder även brottsoffret möjlighet att kräva desto högre skadestånd, om där brottsutövaren då ej har egna medel såsom tex en asylsökande tillfaller även det staten.
Hur man än må vrida vända på det hela står det klart att ekonomi sätts före brottsoffer.

Ulmerkotten sa...

Helt korrekt. Men problemet är även att i den mån brottslingen inte kan betala ett skadestånd, kan den drabbade ansöka om skadeståndet hos Brottsoffermyndigheten.

Denna myndighet anser sig ha rätt att skriva ner utdömda skadestånd efter eget beslut, alltså åsidosätta vad domstolen utdömt, kanske till hälften.
Men att sedan få ut dessa pengar kräver en långvarig process och tjafsande med Brottsoffermyndigheten i många månader.