tisdag 14 juni 2016

Svensk lag då?

Religionsfrihet väger inte något alls, polisen har helt fel (länk). Det handlar inte ett dyft om att folk har rätt att ha sin religion. Det handlar om att fungera i ett modernt västerländskt samhälle, respektera lagar och regler samt hur man uppför sig. Man döljer inte ansiktet, man skakar hand, män och kvinnor kan bada tillsammans, man kan inte ställa krav på att slippa fläskkött eller på att djur ska halalslaktas.


Hur hade man annars kunnat tänka sig att få integration? Att man ska skapa olika parallellsamhällen där koranen och sharialagar gäller, och att brottslingar ska dömas efter olika regelverk baserat på tro eller etnisk härkomst? Hur ska man hantera hedersrelaterade brott? Har man olika segregerade områden uppstår givetvis problemet att i dessa är hedersbrott accepterade.


Allt faller på sin egen orimlighet, och det stora problemet är kanske inte muslimer per se, utan svenska politikers undfallenhet beträffande olika särbehandlingar baserade på islam. Hade man på ett tidigt stadium satt ner foten och tvärvägrat alla dumheter som islam för med sig hade man sluppit problemet idag. I detta land gäller svenska normer och svensk kultur, mycket baserat på bibeln men så är det bara och ett rent historiskt faktum. Att inte ställa krav och att acceptera muslimska dumheter är i det långa loppet att begå seppuku som nation. Det gäller att integrera de som valt att komma hit, inte att skapa parallellsamhällen vilket all acceptans av dumheter kommer att leda till.


Så skånepolisen anser att man inte behöver skaka hand. Jag vet inte hur gammal denna tradition är, men så gör vi i detta land. Passar inte våra regler är det bara att flytta till valfritt annat land där man har andra hälsningsregler. Man tar seden dit man kommer. I Japan bugar man vilket jag gjort många gånger där. I Sverige skakar japanerna hand när de är på besök.


För några dagar sedan skrev jag om ett liknande fall i Schweiz; två ungdomar vägrade att skaka hand med sin lärarinna. Utslaget blev att om de inte tänkte skaka hand med sin lärarinna väntar böter på uppemot 40.000 SEK. Det handlar alltså inte om religion det handlar om kontakten mellan människor i det landet man kommit till, integration och acceptans. Människor som tror att de kan isolera sig från den kultur och levnadsregler som gäller i ett land har inget i landet att göra. I Sverige hälsar vi genom att skaka hand, precis som i Schweiz. Kvinnor har rätt att gå med den klädsel de anser passar och inte för att muslimer kan finna det attraherande eller stötande (
länk).

Jag skiter blankt i religionsfriheten, i synnerhet när det gäller islam som inte bör klassificeras som en religion. Accepterar man inte svenska fundamentala levnadsregler är det inget vi ska ta hänsyn till.
Religionsfrihet väger aldrig tyngre än svensk lag, i synnerhet när de krav man kommer med är både oss främmande och vad imamer tycker eller baserade på en gammal skrift runt 1400 år gammal.

1 kommentar:

Anonym sa...

http://nyadagbladet.se/debatt/dags-att-forsvara-vara-kvinnor-och-var-kultur/
https://twitter.com/rostaratt/status/732981342393237504
https://varstundisverige.blogspot.se/2015/07/federica-mogherini-eu-minister-vill-ha.html
https://twitter.com/rostaratt/status/717773923312644096