torsdag 13 juni 2013

Dagens lögn i SvD och DN


 Jag tar mig friheten att påstå att invandringen inte är en ”ekonomisk vinst för Sverige” (länk SvD), och sticker därmed ut hakan mot SvD. I vetenskapliga publikationer ger man referenser till publikationer man använder som källa. SvD ger inga som helst länkar för att uppgifterna ska kunna kollas. Hur många läsare ids rodda runt på OECD:s sidor och leta beräkningsgrunderna.

För det första beror det på hur man definierar ”invandrare”. Kanske är det så att OECD avser just arbetskraftsinvandring, d.v.s. personer som kommer hit och har et arbete att komma till, emedan man bortser från ”flyktingar”. Räknar man på detta sätt, och skär ner invandringen på detta sätt är det inte alls märkligt att invandringen ger ett plus i kassan, vidare nämns inga tidsaspekter, alltså hur lång tid det tar till en invandrare kommer i förvärvsarbete. Man må även i detta land inkludera s.k. anhöriginvandring och att de största invandringsgrupperna som ”flyktingar” kanske kommer i förvärvsarbete om runt 10 år. Vilka bekostar deras försörjning under 10 år?

För det andra behövs det inte mycket logik för att fatta att med en arbetslöshet på 8.7% (länk Ekonomifakta), kanske 13% om man räknar de i arbetsmarknadspolitiska åtgärder, och en ungdomsdito på 27.2% har vi inget som helst behov av ens arbetskraftsinvandring.
Så att komma med påståendet att det är en ekonomisk vist med den invandring vi har idag är en ren lögn.

Professor Jan Ekberg räknade för sådär fem år sedan (i ett beställningsjobb av politikerna), att kostnaden för invandringen var runt 50 miljarder per år. Det var då, och sedan dess har invandringen ökat dramatiskt och i synnerhet från länder med andra kulturer, religioner, och lågutbildade personer samt snart alla deras anhöriga.

Att komma med påståendet att ”invandringen är en ekonomisk vinst för Sverige” är inget annat än en ren lögn – sorry SvD. Det borde ett småbarn fatta.

Förresten...länkar SvD till detta blogginlägg? Nähä, censur heter det på ren svenska. Censur sedan några år - SvD:s tolkning av yttrande- och tryckfrihet.

Add: Samma lögn finns nu även i DN på denna länk. kostnaderna var enligt finansministern "svåra att beräkna". Tja, vi snackar ju bara om kanske 100 miljarder per år. Kan någon begära att en finansminister ska ha pejling på denna struntsumma?

Inga kommentarer: