söndag 23 juni 2013

Muslimska skäggiga ankarmän

Den här bilden finns i DN idag, (länk artikel) och man har enligt ”osäkra metoder” bestämt deras ålder till 19.2 år.


De är alltså ”ensamkommande flyktingbarn”., eller inte. Låt oss plocka isär just vad detta ord betyder och komma till klarhet med några fundamentala saker.

När personerna dyker upp i Sverige blev de helt plötsligt flyktingar, vilket inte stämmer överens med definitionen av flykting i första läget. Någon har betalat 100.000kr för att få personen smugglad till just Sverige. Vi har alltså inte med en flykting att göra, och de kommer inte ensamma, de är smugglade i grupper.
Sedan var det könsfördelningen; om det nu handlar om ”flyktingar”, varför är det nästan bara män som kommer hit? Jag trodde vi pratade om flyktingar – hade så varit fallet hade det väl varit runt 50% kvinnor/flickor, men så är inte fallet.


En flykting är alltså en person som desperat flyr från en uppkommen situation, vanligtvis krig eller väpnad konflikt. Då borde det vara logiskt att förutsätta att flyende personer hamnar i grannländer till där konflikten äger rum och att man eventuellt samlar upp dem i flyktingläger.

Så sker åxå och personerna från flyktingläger hjälps bl.a. av FN, och en viss del av alla de flyktingar som finns i dessa läger får transport till länder där de är flyktingar. I Sverige kallas de kvotflyktingar, och Sverige tar emot runt 30% av hela EU:s kvot av dessa.


Men sedan finns det personer som valt att smugglas till just Sverige. Detta kostar runt 100.000kr, och man smugglas sedan från en annan världsdel, över dussintalet gränser, lika många länder och flera hundra mil, transporter som sker i grupper, och med människosmugglare som vinnare på din naivitet och de kommer garanterat fortsätta sin lukrativa verksamhet.


Nästa fråga är om de är barn. Ser de på bilden ovan ut som barn? Skulle du kalla killen till höger för barn? Det skulle förvåna mig om någon på Systembolaget krävde legitimation på honom. Ser de undernärda ut, efter sin desperata flykt?

Men eftersom det nu rör sig om fyra ”ensamkommande flyktingbarn” kan jag berätta att dessa kommer att kosta skattebetalarna minst 5.2 miljoner per år. Det är vad staten ersätter kommunerna med för mottagandet av fyra ”ensamkommande flyktingbarn”.

Ställ dig nu frågan hur många barn och riktiga flyktingar som hade kunnat räddats till livet av 5.3 MSEK i ett flyktingläger?

Neeeej då, jag är inte rasist. Jag har ingen agg mot personerna på bilden. De har kommit hit för en bättre levnadsstandard så enkelt är det. Vem vill inte ha det?

Snart kommer förresten alla deras anhöriga hit efter beslut i riksdagen som ”anhöriginvandring”. Var det någon som inte ville klassa denna typen av lycksökare som muslimska ankarmän?

Add: Givetvis visas inga blogglänkningar, och ej heller tillåts kommentarer till artikeln i DN. Vem  är överraskad? Inte jag.

Inga kommentarer: