fredag 7 juni 2013

Känn dig berikad


Som det ser ut idagpå arbetsmarknaden med en hel hög med personaluthyrnings-bemaningsföretag, och en arbetslöshet på runt 12% och en ungdomsdito på 30%, (om man räknar in "arbetsmarknadspolitiska" åtgärder), ter det sig i det närmaste larvigt att läsa Ulla Hamiltons (m) artikel i SvD.

För det första måste man alltså inse att det redan råder stor arbetslöshet i landet. Arbetsmarknaden i detta land ökar inte för att vi släpper in en massa flyktingar och deras anhöriga, det är bara att fatta. Det innebär att för varje arbete man placerar en ”nyanländ” på kommer någon annan att vara arbetslös. Hamilton har helt enkelt inte insett det enkla faktum att ingen skapar arbeten utan att ett behov först finns. Visst kan man med olika fantasifulla åtgärder, och ekonomiska stödpengar få ”nyanlända” arbete. Men det är hela tiden på bekostnad av någon annan som inte får just detta arbete. Svenska ungdomar flyr till främst Norge för att få arbete. Genom att på olika påhittiga sätt tvinga in invandrare på arbetsmarknaden, med ”validering” och annat döljer man problemet med att man helt enkelt har en större invandring än man kan hantera, och det finns inget som helst behov av i detta land. Hela problemet kostar kanske 100 miljarder varje år, men är enligt finansministern ”svårt att beräkna”.

Om jag tar 500kr ur din plånbok och drar en ren lögnhistoria för dig, ska du känna dig berikad.

Ovanpå allt detta har vi problemet med islamisering och regelrätta kravaller i de berikande områdena. Givetvis är det tabu att koppla dessa saker till invandringen och att man varje dag kan se kvinnor som går i våra städer som vandrande sopsäckar är något vi ska acceptera i Sverige 2013. Krav på moskéer, minareter, segregering och böneutrop Hur naiv kan man bli?

Tja, om man tror på Reinfeldt, Billström och Ullenhag har vi ju liksom bottennivån. Så naiv kan man bli…och ”berikad”.

Inga kommentarer: