söndag 30 juni 2013

Skattepengar som belöning för brott


Låt mig förklara sjuklöverns logik och handlande. Man är alltså ansvariga politiker och är ansvariga för det som händer. När en utveckling går åt fel håll är man i synnerhet ansvarig. Men i stället för att ta sitt ansvar använder man skattebetalarnas pengar för att köpa sig ur problematiken. Kanske skyller man på polisen, eller några andra som varit rasistiska eller skulle ha pratat personer till rätta. 

Det finns berikarområden i staden Uppsala. Precis som uppenbarligen är regel, drabbas man av uppeldade bilar, bränder, stenkastning så att busslinjer ställts in och annat berikande.
En politiker som i stället för att ta ansvar för problematiken heter Mohammed Hassan, och i stället för att se till att de som är orsaken till problemen straffas, använder han skattebetalarnas pengar till att muta sig ur problematiken.  I denna artikel kan vi läsa hur kraftfull satsning han och sjuklöverns politiker spenderar skattepengar för att se till att det finns aktiviteter till ungdomarna i berikarområden. Ju mer kraftfull satsning, ju lugnare givetvis.

Meddelandet är klockrent till ungdomarna; du har inget för att sköta dig, tvärtom - du kommer belönas med en massa gratisaktiviteter betalade av skattebetalarna om du bara låter bli att ställa till trassel. Allt för att politikerna inte törs, varken lösa problemen eller tillstå att de skapat dem i första läget.

Låt oss ta en liten liknelse: Du ger ditt barn massor med biobiljetter för att det inte ska vara ute och göra olagliga saker. Detta eftersom du vet att barnet tidigare stulit, misshandlat och gjort olagliga saker. Ju mer tid barnet sitter på bio och du lyckas köpa med biobiljetterna ju mindre är problemet eller hur?

Alltså är det inget konstigt med denna logik att det finns ”socioekonomiskt stöd”, ej heller att berikarungdomar får surfplattor, och att Järvaprojektet har miljoner att spendera i berikarområden. Politikerna köper tid och sopar de problem de orsakat under mattan – med våra skattepengar. Ungdomar belönas för att de inte ägnar sig åt brottsliga handlingar. 

Men ungdomar som sköter sig göre sig ej besvär. De får inte ett öre.

Det är sjuklöverns logik. Man mutar sig med skattepengar ur den problematik man skapat, och du ska både tro på detta och betala skatt. Tack Hassan och sjuklövern!

Men visst, det kanske blir en lugn sommar. Blir den inte ”lugn” var satsningarna otillräckliga. Blir den lugn har man givetvis fört rätt politik och det blir mer, fler och kostsammare satsningar nästa sommar. Win-win kallar vi visst detta.

Hur naiv kan du bli som skattebetalare? 

Inga kommentarer: