måndag 1 juli 2013

Ett löfte som varade några timmar


Nedanstående är rätt symptomatiskt för Sverige. Kolla först på dessa två bilder som är ihopsatta från två artiklar samma dag (30/6) i Upsala Nya Tidning:Kommunalrådet Mohammed Hassan lovar att sommaren ska bli lugn och jag citerar ”…inte bli några bilbränder eller stenkastning.”. Men allstå redan samma natt brann det två bilar i ett berikarområde.

Anledningen till att Hassan känner sig lugn är att man satsat skattepengar på:
Uppsala kurd fotbollsskola, ASUT – Föreningen arabiska och svenska under samma tak (läsprojekt) på Gränbyskolan (berikarområde), Musikkollo i Gottsunda (berikarområde), Kurdiska föreningen – fotbollsskola, och att fritidsgårdar i vissa områden (gissa vilka), ska ha sommaröppet med ”en mängd aktiviteter”.

Det är alltså så att man använder skattemedel till att sopa problem under mattan. Ungdomarna i dessa områden kan knappast se det som annat än en ren belöning, och kvittens på att det inte bara är ok att kasta sten, elda upp bilar och ställa till problem, det belönas åxå. Jag misstänker även att straffen de enstaka gånger man satt fast yngre gärningsmän har straffen varit rent löjeväckande.

Barn som sköter sig i andra områden och med svenskt påbrå,  göre sig ej besvär att få del av denna kaka.  Men Hassan tycker han är fiffig: Blir det bilbränder och annat denna sommar var satsningarna otillräckliga. Blir det färre bilbränder kan han klappa sig på bröstet och säga att satsningen var helt riktig.


Men förresten…vem betalar för de uppbrända bilarna? Gör Hassan det som ansvarig och delaktigt vållande till hela problematiken? Han har dessutom fräckheten att stå upp och försvara sina uppenbara misstag som jag själv hörde på Reginateatern för några månader sedan. Knappast, varken han eller skattekakan ett betalar ett öre.  Det får bilägarna göra själva och alla försäkringstagare eftersom premierna blir högre. Inga kommentarer: