tisdag 23 juli 2013

Min favorit - Ullenhag


Ullenhag är ju en av mina favoriter inom PK-politiken, och nu passar han på att slå ett slag mot hedersvåldet. Han skriver på denna länk: Vi ska aldrig tillåta att någon gömmer sig bakom en religion eller en viss etnisk tillhörighet för att försvara övergrepp. Självklart kan vi stå upp mot rasism samtidigt som vi bekämpar hederskultur, skriver integrationsminister Erik Ullenhag. 

Att mörda någon är givetvis ett brott, samt att tvinga någon att gifta sig med någon annan och det finns en hel rad saker som t.ex. föräldrar inte har rätt att tvinga sina barn till. Men nu är det märkliga att svensk lag bara är tillämplig i vissa delar för Ullenhag när det gäller våld och kvinnors rättigheter. Han drar alltså någon magisk gräns där vissa lagvidriga saker är accepterbara, men inte andra. Var den gränsen går får han kanske själv berätta, men det verkar som han står ovanför svensk lag, och kan bestämma vad som är lagligt eller ej.


Vad jag menar, och finner mest intressant är att han inkluderar "religion" i sitt uttalande. Nu är det ju så att koranen uppmanar alla rättroende muslimer att döda icke troende, och den som gör så men själv dör på kuppen belönas i himlen. (Jag kan leta upp suran för den som vill.). Är skrifter som uppmanar till mord accepterbara enligt svensk lag? Jag vill minnas att ens hetsa mot annan folkgrupp (även inkluderande muslimer), är olagligt. Om jag skriver här att jag anser att vissa personer ska dödas är det direkt olagligt. Det gör jag nu inte men det är principen det gäller om svensk lag ska stå över religioner, vilket jag verkligen hoppas den gör.


Tydligen har Ullenhag en något diffus bild av svensk lag, som t.ex. förbjuder all form av diskriminering av kvinnor. I moskéer har man ren segregation, men det reagerar ingen mot. Man har inom islam ingen som helst acceptans för sexuella minoriteter som HBT-personer. Man accepterar till och med ylande propaganda för islam från några torn vid moskéerna. Kvinnor är enligt koranen, eller i alla fall imamerna, någon form av mobil ägodel för männen som får tillrättavisas om mannen finner så påkallat. Är kvinnor gifta, eller över en viss ålder ska de klä sig som sina fäder eller män finner gott, vilket innebär allt från huvudduk till spökplumputstyrsel.Så det anmärkningsvärda i Ullenhags artikel är att vissa delar av svensk lag är är ok att bryta samt tydligen är tillämpliga på islam, eller accepterbara för att personer kommer från en annan kultur/etnisk tillhörighet emedan andra delar blundar han och övriga PK-politiker för.

Ett land kan bara ha en lag, så enkelt är det. Det finns rätt eller fel, inget annat. I mitt land är det inte OK att diskriminera p.g.a. kön, sexuell läggning, utseende, ålder, eller vad det vara må. 

Tydligen accepterar Ullenhag diskriminering bara det inte leder till mord, och han bejakar ju alla former av ”berikning” av den fattiga och utarmade svenska kulturen, så väntar han sig? Det är accepterbart att tvinga kvinnor till olika saker enligt islam eller hederskultur, men inte döda dem - där gick gränsen för fundamentala skillnader enligt Ullenhag.

Men hur stämmer detta överens med lagboken? Frågan är tydligen sekundär för Ullenhag – min absoluta favorit som PK-politiker. Vart tog statistiken om våldtäkter vägen förresten? Har vi nått förstaplatsen per capita än? Eller är det kanske snart accepterbart att våldta kvinnor, och sedan anklaga dem för "sex utanför äktenskapet" som i Dubai? Vilken lagbok gäller i detta land idag Ullenhag? Snackar vi om muslimernas rätt till sin tro, moral, etik eller vad håller vi på med?

Javisst, SvD kommer inte länk till detta blogginlägg. Censur sedan år i landet där tryckfrihet råder.

Inga kommentarer: