torsdag 25 juli 2013

4 MSEK - och en del till IRM?


En inte förvånande artikel och information om att man drar iväg 4 miljoner mot ”näthat” av skattepengar.

OK, detta är en struntsumma i en statsbudget men principen är viktig. Nu är ju problemet att man kan definiera näthat hur man vill, och alla siter som är kritiska mot den invandringspolitik som förs, med sjuklöverns definition kan definieras som näthatsiter. Inte för att vi tycker illa om invandring, utan man har snabbt allokerat 4 MSEK till stöd för siter som IRM, och andra klockrena idioter som inte har några argument utan ägnar sig åt ren smutskastning på sandlådenivå.

Så frågan jag ställer mig är varför man allokerar 4 MSEK till att bekämpa den demokrati och yttrandefrihet som finns på nätet? Fyra miljoner är ganska mycket pengar i detta fall, och räcker till en hel del bekämpande av ”näthat”.

Man snackar om något larvigt exempel med en 12-årig tjej inblandad – helt irrelevant. Internet är ett öppet forum och det är bara att fatta eller lära sig. Idioter finns det gott om och det bästa man kan göra är att bara negligera dem, på gatan eller på internet. Skillnaden mellan det som gäller på gatan och på internet är ganska liten – ju mer information man lämnar ut ju större risker tar man.

Näthat? Tja, det kan man ju kalla det om man vill, men det finns säkert ett antal pedofiler som med avsikt söker efter snaskig information på nätet. Precis som IRM.

Eller kanske kommer något av pengarna användas till att bekämpa näthatarna på IRM som bara gräver skit och jobbar med att smutskasta? Här snackar vi om substanslöst näthat utan argument i sin renaste form. Grattis Ni på IRM - jag tycker inte Ni är ett dyft bättre än pedofiler som vidarebefordrar barnpornografi. Ni försöker dessutom göra nyheter av det Ni publicerar.  

Inga kommentarer: