söndag 7 juli 2013

Floskelometern återuppväckt


Kent Persson och Anna Kinberg Batra, båda moderater, skriver i en artikel i DN idag följande:
I dag har Socialdemokraterna möjlighet att markera att de är beredda att stänga ute Sverigedemokraterna från inflytande över regeringsbildning. Alliansens ståndpunkt är tydlig: Efter valet ska det största blocket tillåtas bilda regering. Främlingsfientlighet och hat ska hållas borta från inflytande.

Detta är ett intressant uttalande. För det första är det fel, och som tidigare har Kent inte fattat ett dyft av sverigedemokraternas fundamentala saker. Av någon anledning vill han inte ens fatta. Jag och några till tog upp problematiken med honom för sådär fem år sedan då han var kommunalråd i Örebro. Han hade en blogg och slängde ur sig massor med floskler och inget verkar ha ändrats. Han vägrade konsekvent att svara på alla typer av frågor runt invandringen och den förda politiken. Det slutade givetvis med att han undanbad sig mina, och några andras frågor och kommentarer. Detta har jag respekterat sedan dess. Men Kent fortsätter tappert med att komma med rena lögner, effektivt dolda av PK-floskler.


Inte för jag tror att han någonsin kommer att fatta vad vi inom SD står för men man kan ju tappert försöka, men även för att du som läser detta inte ska tro på varken moderaterna och då i synnerhet Kent Persson, men det gäller hela sjuklövern: Det är skillnad på invandrings-/migrationspolitik och främlingsfientlighet. Jag förstår inte varför detta ska vara så svårt för Kent och andra att fatta. Jag är kritisk till den invandringspolitik som förs. Det betyder inte att jag har någon form av hat eller agg till de som kommer hit. Men den politik som förs i dessa frågor, och den invandringspolitik som förs är till skada för landet. Men ånyo; det betyder inte att jag har någon form av främlingsfientlighet eller hat till de som kommer hit. Vet inte om jag är tjatig, men det verkar faktiskt som hela sjuklövern är som ett gäng strutsar som står med huvudet i sanden, verkar vägra att fatta verkligheten emedan man mumlar sina mantran; ”hat, främlingsfientlig, islamofobi, rasism…”, alla lika felaktiga och falska. Kanske skulle jag kunna tillstå att jag är islamofob, men det har jag avhandlat tidigare.Men det verkligt intressanta är att Kent Persson inte respekterar demokrati. Han skriver alltså: ”Främlingsfientlighet och hat ska hållas borta från inflytande.”, och han menar alltså alla de som efter valet har röstat på SD. Han har alltså i första läget inte fattat de mest fundamentala skillnaderna mellan hat, rasism, främlingsfientlighet och invandringspolitik. Denna avsaknad av att inte förstå vill han använda till att sätta det demokratiska systemet ur spel. Vi har redan sett hur moderaterna prostituerar sig med meningsmotståndarna miljöpartiet för att blockera SD, och det är uppenbart att Kent inte drar sig för vilka överenskommelser som helst för att bara blockera SD.
Han respekterar alltså inte att svenska medborgare röstat på SD för att de tycker vi för en vettig politik, utan han vill sätta det demokratiska systemet ur spel för att han har en felaktig bild av SD:s politik. Han uppmanar alltså socialdemokraterna att markera mot ansluta sig till sin felaktiga bild för att på alla möjliga sätt hindra svenska folkets åsikter baserat på valresultatet komma till tals.

Problemet är nu bara för Kent, att en stor del av socialdemokraternas kärnväljare håller med om att invandringspolitiken är vansinnig och mycket kostsam. Väljarna är inte så korkade som du tror – vi kan se igenom propaganda, din makthunger, ditt svammel och din nysvenska. Därför har många väljare övergett ”nya moderaterna”, detta eftersom ni snarare är socialdemokrater än de gamla moderaterna jag en gång röstade på.

Men snälla Kent – lär dig respektera demokrati. Jag har inget monopol på rätt eller fel. Du har inget monopol på rätt eller fel. Jag respekterar demokrati, valresultat och det enkla faktum att det finns människor med andra åsikter än mina. Det respekterar jag, men det gör uppenbarligen inte du, som är partisekreterare i ett parti som hoppar i säng med rena meningsmotståndare för att kunna blockera de som har ”fel” åsikter.

Jag kör en återuppväckning av Kents floskelometer. Själva artikeln förtjänar bara 4.29 på floskelometern, men eftersom en partisekreterare inte har varken fattat vad ett annat riksdagsparti handlar om, kör nysvenska och dessutom felaktigt vill använda demokratiska mandat, hamnar vi på 6.82.Grattis Kent! Bättre kan du dock, och lite snack av det som du brukade köra som kommunalråd i Örebro saknar vi. Då kommer floskelometern säkert nå nya betydligt högre nivåer. Vi väntar med spänning…

2 kommentarer:

Icke troende ateist sa...

Den etablerade politiska klassen behöver en ny "fiende", när den gamla - kapitalisten - verkar ha spelat ut sin roll.

I brist på bättre bygger man upp en "halmgubbe" i form av "rasisten" eller när det grova artilleriet inte lämpar sig "den främlingsfientlige".

Enär "rasisten" eller "den främlingsfientlige" knappast finns i verkligheten - få identifierar sig med dessa halmgubbar - till skillnad från forna tiders kapitalister, blir de tacksamma slagpåsar i den politisk retoriken, då de har svårt att gå i svaromål, eftersom de inte finns på riktigt

Ulmerkotten sa...

Ja, det är riktigt. Man lyckas ju inte ta debatten med enskilda personer, men vi ska tro att halmgubbarna verkligen finns.
Så för att slippa peka ut enskilda personer måste man "klumpa ihop" dem och t.ex. påstå att SD är ett främlingsfientligt parti.

Ovanpå det menar man ju att alla som inte hyllar invandringspolitiken innerst inne är rasister, men vill inte tillstå det. Alltså finns t.ex. en site för idioter som heter "Inte Rasist Men.."