tisdag 30 juli 2013

Bostadsbrist - varför då?


Alla vet hur illa det är med bostäder. Det finns inga, i synnerhet för ungdomar som vill flytta från sina föräldrar när de är sådär drygt 20 år eller så. Än värre är det för den som beviljas en studieplats på ett universitet på annan ort, och därvidlag givetvis inte får någon större inkomst.

För de som har massor med pengar är det inget problem men för normalt folk som kanske har barn som fått en studieplats eller helt enkelt vill flytta hemifrån. Till saken hör att Sverige idag är ett låglöneland. Kanske ter sig bruttolönerna höga, men efter skatt och med de priser som råder på produkter med olika pålagor har vi mycket låga löner och köpkraften är följaktligen låg. Om detta skriver tidningarna inte ett dyft, t.ex. hur många som kommer in på utbildningar men tvingas tacka nej i brist på bostad. Ej heller skriver man om hur många ungdomar som vill och kan flytta hemifrån. Nix, det är de stackars flyktingarna som vanligt som är lidande och den desperata situation Migrationsverket befinner sig i med en massa ”flyktingar” som inte kan få bostad.

Till saken hör givetvis att alla kommuner har kommunala bostadsbolag. Nu har vi alltså länsstyrelser och politiker på riksplan som trycker på kommunerna att fixa bostäder, och då kan man ju gissa med lilltån vilka som får förturer i de lokala bostadsköerna. Jag har en släkting som söker lägenhet, men det finns helt enkelt inga.


Samtidigt kan jag konstatera att det ”multikulturella och berikande inslaget” av personer i kommunen ständigt växer. Det betyder inte att jag har någon form av agg till personerna men jag frågar mig varför min släkting, drygt 20 inte kan hitta en bostad, med fast jobb och lön? Finns bara inte, det kommunala bostadsbolaget gör givetvis prioriteringar enligt politikernas instruktioner, som i sin tur tvingas av länsstyrelsen och rikspolitikerna.

Kanske ska jag dra mig tillbaka och konstatera att berikningen ska prioriteras före svenskar i denna kommun och generellt? Svaret är NEJ. Jag accepterar inte en enda invandrare som tar en enda lägenhet i detta land som en svensk lägenhetssökande behöver. I den mån det finns tomma lägenheter som inte svenskar inte behöver är det en annan sak, men vi som sedan generationer, i släktingens fall 1300-talet bott i detta land, är det inte acceptabelt.

Att regeringen för en sanslös invandringspolitik med enorma kostnader generellt är inte acceptabelt, och ej heller att det finns hemlösa svenskar, studerande som tvingas tacka nej p.g.a. att de inte finner/kan betala för en bostad, eller ungdomar som vill och kan flytta hemifrån till förmån för s.k. ”flyktingar”.

Jag vidhåller; 95% av de som kommer till detta land är inte flyktingar. Deras anhöriga definitivt inte.2 kommentarer:

Anonym sa...

Svenska baarn måste ha hjälp av sina Svennska fattig pensionärer att få hjälp att skaffa sig en bostad i Sverige,

Ulmerkotten sa...

Ett stort svek både mot våra äldre och våra barn. med en arbetslöshet på minst 10% och ungdomsdito på 25-30%, man ska nu sänka pensionerna.
Våra ungdomar söker sig utomlands Detta emedan ett "ensamkommande flyktingbarn" kostar minst 1.2 MSEK per år. Pengarna räcker till heltidspension på Grand Hotel i Stockholm.