onsdag 31 juli 2013

Ansvarsfull ekonomisk politik


Jag vill minnas att hela försvarets budget uppgår till sådär 40 miljarder per år. Det är liksom en bra ribba att komma ihåg eftersom miljarder är lite svårt att fatta. Vi vanliga, har liksom inga referenser när det blir några hundra miljoner eller så. Beloppen blir helt abstrakta, oförståbara, och man saknar referensramar.

denna länk kan man läsa att statens finanser gick minus med sådär 70-80 miljarder första halvåret. En liten skitnyhet som försvann ganska snabbt till förmån för sport och annat som jag tycker är helt ointressant. Men låt oss skriva beloppet, det är alltså runt 75.000.000.000 kronor, och alltså (på ett halvår), och ungefär dubbelt så mycket som försvaret kostar per år.

Svenska pensioner är larvigt låga och vi har fattigpensionärer. Vi har usel sjukvård med överbeläggningar. Vi har usel skola för våra barn. Arbetslösheten ligger på minst 10%, och för ungdomar på nästan 30%, De fem senaste påstående debatterar jag gärna med vem som helst och varsomhelst , som är av motsatt åsikt.

Så nu frågar jag mig hur ansvarsfullt det är mot denna bakgrund att släppa in så kallade ”flyktingar", huvudsakligen lågutbildade personer som kommer från andra kulturer? För vissa grupper dröjer det ca 10 år i genomsnitt innan de kommer i förvärvsarbete. Hur ansvarfullt är det att släppa in alla ”anhöriga” till dessa personer? Hur lång tid dröjer det innan dessa personer kommer att bidra med ett öre till den svenska skattekakan?

Jag har ingen som helst agg till personerna som söker sig hit för att få en bättre levnadsstandard, men jag frågar mig om inte alla de miljarder den sanslösa invandringspolitiken kostar skulle hjälpa riktiga flyktingar i flyktingläger bättre? Alltså i stället för att finansiera ökning i levnadsstandard för de lyckliga få som kunde betala runt 100.000 kr för att få bli smugglade just till det lilla landet Sverige uppe i norr.


Hur många riktiga flyktingbarn i ett flyktingläger kan man se till att de klarar sig, i stället för att se att ett ”flyktingbarn” som betalat sin smuggling hit för 100.000 kr för de drygt 1.2 miljoner varje skattebetalare betalar årligen för dessa? Och hur blir det med ”anhöriginvandrarna”? Hur många kan man hjälpa i flyktingläger för de pengar de kommer att kosta? Hur långt räcker bara 1.2 miljoner i ett flyktingläger?

Men det gäller ju att hålla SD borta från någon form av inflytande, eller hur? Det spelar ingen roll hur många miljarder det må kosta. Argumenten tryter och desperationen kommer bara bli större. För man en idiotiskt och oförsvarbar politik, duger inte ens Ullenhags svammel och visioner som försvar.

Inga kommentarer: