torsdag 1 augusti 2013

Det pågår massinvandring....?


Det sägs ju att det olika typer av lögner. ”Sagd lögn, skriven lögn och statistik”. Man kan sannolikt bevisa vad man vill med statistik, och i synnerhet om man använder sig av olika knep. Jag hittade just en på Migrationsverkets hemsida. Det är ingen direkt lögn, men man luras av grafiken, där man uppenbarligen avsiktligt vill skapa en bild i läsarens öga som är blir direkt felaktig. Till saken är att vi snackar om ett statligt verk, vilka man tycker borde ha någon form av ribba när det gäller att avstå från vilseledande information, men inte så. Man verkar ha drabbats av ”Ullenhagitis”, en allvarlig sjukdom som har symptomen att man blundar för fakta, drabbas av vilt svamlande (gärna med olika flummiga visioner), och tar man debatter med meningsmotståndare slår man dövörat till och bara svamlar på med PK-floskler. Givetvis gäller det även att utmåla motståndarna till verklighetsfrämmande smygrasister, som inte har visionen om det multikulturella/religiösa paradiset.
Här kommer bilden från Migrationsverkets hemsida som är baserad på SCB (länk).

Visuellt ser det ut som det är bara svenskar som ”kommer hem” som invandrare. Men tittar man på skalan på y-axelarna är det helt olika skalor. Det är alltså så att utvandringen är framför allt till Norge, Danmark och England. Det är ju i o.f.s. inte förvånande med tanke på en ungdomsarbetslöshet på snart 30%.  Men lägger man ihop antalet i staplarna blir det bara en liten del av det faktiska antalet invandrare från de tre största invandrarländerna, Syrien, Afghanistan och Somalia som man ser i det övre diagrammet. 
Men grafiskt sett ser det ut som det inte finns någon invandring. Hur vore det med att presentera grafik med samma skala på y-axeln? Nähä…


Man tycker liksom att ett statligt verk inte borde ägna sig åt denna typ av förvanskning av information, men kanske har man direktiv från just Ullenhag, om att ge en annan bild av verkligheten än den faktiska. Denna är att vi har västvärldens högsta invandring per capita, från i synnerhet Somalia, Syrien och Afghanistan.

Så min kommentar är att det pågår just "massinvandring". Det är inte myt, skröna, eller lögn. Och tro mig...jag kan bevisa det med just statistik och grafer. Haha!

Inga kommentarer: