tisdag 27 augusti 2013

Lögnens makt


Jag hittade denna artikel i DN. Det är någon muslimsk kille i Malmö som inte gillar att judar förföljs. Hedervärt faktiskt, men jag undrar hur det står i samklang med koranen och imamer. I koranen kan man ju läsa i klartext att alla icke troende ska dödas, och den som gör sådana dåd kommer till himlen. Om vi dessutom drar en parallell med hur kopterna behandlas i dagens Egypten, ställer jag mig frågan om det ens är mödan värt att försöka övertyga muslimer att otrogna, och i synnerhet judar är lägre stående som må bespottas och trakasseras. Men som sagt, om killen jobbar för det är det hedervärt. En "piss i Mississippi", tyvärr.

Men det intressanta i hela artikeln är faktiskt rubriken. ”Lögnen är fanatismens bästa vän”. Det är faktiskt så det är, lögner i kombination med okunskap skapar lätt fanatiker. Baserat på felaktig, bristfällig eller förvridna fakta kan man lätt skapa den bild man vill ha hos andra. 
Kopplingen jag gör är hur det fungerat i Sverige de senaste åren. Listan kan göras hur lång som helst och det finns ett oräkneligt antal exempel på lögner. Man ska för det första ha klart för sig att en lögn är även ett utelämnande av fakta. Man skapar därvidlag en felaktig bild som för åhöraren blir sanning, i synnerhet om man kallar det för fakta, information, utbildning, ”forskningen visar”, eller statistik. I bilden ingår givetvis att smutskasta de som ifrågasätter det man håller på med. Alltså är de som ifrågasätter invandringspolitiken islamofober, främlingsfientliga o.s.v. allt baserat på den politiska påverkan man vill skapa. Media spelar en mycket viktig roll i hela problematiken, och om någon idottsman/kvinna med uppenbarligen utländskt ursprung gör en bravad eller är duktig blåses det upp med bilder. Detta i kombination med tårdrypande historier om hur flyktingar behandlats i sina hemländer men nu sitter återförenade i myssoffan på stor bild.

Jag minns en gång för länge sedan då det fanns ett program som hette ”snillen spekulerar”, det var årets Nobelpristagare som liksom tyckte till om det mesta. När det begav sig, vilket sannolikt var minst 30 år sedan, pekade en Nobelpristagare direkt mot kameran och förkunnade att ”där har Ni det största hotet mot demokrati”. Han menade att kontroll över media och den information medborgarna får, är vad som styr landet. Det förstod jag senare enär jag vid denna tid var naiv nog att tro att Public Service förmedlade fakta, information och utbildning. Men åren, livserfarenheten och resor har gjort mig visare och hans ord blir sannare för varje dag. Denna blogg är som jag tidigare nämnt bannad av SvD eftersom den uttrycker saker och kritik som ska tystas.


I den senaste Sentioundersökningen fick SD 14.6%, med inte ett ord nämns i media. Visst är det märkligt? Frågar man, som SD gjorde, finansministern om kostnaderna för invandringen blev det enda svaret ”- De är svåra att beräkna.” Tja, om man som finansminister inte har pejling på kanske 100 miljarder…sådär fem år tidigare lyckades professor Jan Ekberg räkna fram runt 50 miljarder, men det var ett beställningsarbete och som sagt för fem år sedan. Eller; i detta statistikens förlovade land om man frågar BRÅ om överrepresentation när det gäller kriminalitet, finns ingen information. Visst är det märkligt? Det fanns för sådär sex år sedan, men försvann bara. Gängkriminalitet, uppeldade bilar, skottlossningar och annat verkar ha blivit legio och nämns inte ens i pressen. Och (Gud förbjude), kopplingar mellan invandring och dessa problem som uppenbarligen eskalerat bestraffas med journalistisk seppuku och avbön säkerligen. Även om ingen betvivlar sanningshalten. 

Ergo; så lögnen är fanatismens bästa vän. Lögnen är då utelämnande av fakta, statistik att man döljer och missvisande propaganda. Jag är inte på något sätt ”främlingsfientlig”, men det är numera mitt epitet eftersom media och sjuklöverns politiker anser det. Jag är kritisk mot invandringspolitiken, vilket inte på något sätt betyder förutfattade och negativa åsikter om de som kommer till detta land. Men det är uppenbarligen för svårt för svenska politiker och svenska media att fatta.

Men det är klart, du kan ju alltid betala licens för möjligheten att se PS på nätet. Har du en mobiltelefon, en dator eller en surfplatta ska du betala för att se fakta, information och även utbildas. Grattis! 

Inga kommentarer: