torsdag 15 augusti 2013

Om kungen, drottningen och SIDA


Men varför kritisera kungaparet för att någon hängde palestinaschalar på dem (länk)? De är de som minst ansvariga. Det hade dessutom varit oartigt att omedelbart mot givarna att riva av sig dem på plats. Det finns två ansvariga för detta, dels den eller de personer som hängde på kungaparet schalarna. Det är oerhört respektlöst att använda sig av vår statschef för att göra politiska markeringar. Vidare har palestinaschalar ingenting att göra i detta land. Den som vill bära sådana må göra det då detta är ett fritt land. Men att göra politiska manifestationer på detta sätt är respektlöst och avser att på ett billigt sätt göra propaganda. Eller kanske är det så att Sverige numera är ett muslimskt land? Eid el-Fitr är ju en svensk högtid efter ramadan, eller hur? Svenska politiker har haft samröre med palestinierna sedan Palme-eran, och 2012 betalade svenska skattebetalare drygt 500 miljoner till palestinierna som man kan läsa på denna länk. Givetvis jobbar palestinierna på att skaffa sig mer vapen och raketer för att skjuta på civila mål, och det är bara en tidsfråga innan de retar upp Israel tillräckligt till dess ”angriparna” Israel slår tillbaka, trötta på raketer och provokationer.

Men som lök på taxen stänkte den borgerliga regeringen iväg 85 miljoner skattekronor till Vietnam, alltså en ren kommunistisk diktatur utan yttrandefrihet. 37.8 miljoner av dessa har spenderats på ”Demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet”. Hur i h-vete kan svenska skattepengar ödas på detta under en borgerlig regering och till en kommunistisk diktatur? Länk SIDA.
Det heter givetvis "Samarbetet i siffror" på SIDAs sidor - det låter bättre än "hit gick dina surt förtjänade skattepengar". 

Men slutligen ser jag det som en säkerhetsmiss av de som ansvarar för kungaparets säkerhet att någon kan göra något som detta utan att de stoppas. Tänk dig hur bilderna på kungen och drottningen kan användas som propaganda i arabiska medier...

Inga kommentarer: