måndag 5 augusti 2013

Ullenhag wannabe


När man tecknar en försäkring gäller det avtal man tecknar, och det man har rätt till när/om försäkringen faller ut ska betalas ut av försäkringsbolaget. På samma sätt är det med lagar det går inte att skriva retrospektiva lagar. Om du t.ex. gör en sak som är laglig idag, kan man inte stifta en lag som gäller bakåt i tiden och när lagen blir giltig, gör det du gjort olagligt. Det är fullt logiskt och så det måste fungera.


Alla vet hur man klantat till det när det gäller AP-fonderna och att de som sitter på dessa intvingade fonder har oförskämt höga arvoden. Nu är saken den att de som arbetat en massa år har rätt till de pengar de betalat in till staten, och enligt den överenskommelse som gällde varje år under den arbetade tiden, kanske 40 års förvärvsarbete.

Nu dyker en Ullenhag wannabe upp i form av Ulf Kristersson (m), som vill höja pensionsåldern med två år rent generellt (länk). Han må anföra vad han vill, och det spelar mindre roll – de som har under hela sitt yrkesverksamma liv baserat på att de ska kunna gå i pension vid 65 år har rätt till detta. Baserat på detta har de betalat in pengar under hela sin yrkesverksamma tid. Man kan inte retrospektivt ändra de regler som medborgarna betalat in skatt baserat på. Det är försäkringsbedrägeri i min bok. Man har tidigare fiskat lite efter detta, och givetvis är det så att staten förslösar alla skattepengar på diverse dumheter, emedan vi har världens näst högsta skatter. 
Till saken hör att vi har en kass skola för våra barn, taskig sjukvård, inget försvar och man ställer sig frågan vart alla pengar tar vägen? Nu kan man även i denna artikel se att pensionärerna kommer att få sänkt pension gäller nästa (länk) år. Grattis Svenska pensionärer!Vad håller politikerna på med? Var gör de av alla pengar? En sak är klar i min bok – en svensk pensionär ska ha det bättre än ett ”ensamkommande flyktingbarn”. Men nu kostar varje ”ensamkommande flyktingbarn” minst 1.2 miljoner per år. Är det vad man betalar ut till svenska pensionärer? Och hur var det med gratis sjukvård och tandvård? Javisst, gäller illegala immigranter, som olagligen befinner sig i landet och kallas "papperslösa". Svenska pensionärer och medborgare som betalar skatt ska dock betala för sig. Beloppet alltså 1.2 MSEK räcker till en helpension på Grand Hotel i Stockholm, om de stackars flyktingbarnen klarar sig på 2-300 tusen kronor per år i fickpengar.

De som byggt upp vår välfärd, är uppenbarligen inte vatten värda, och det ”tack” de får är en anorektisk pension som ingen kan leva på, de ska betala för sjukvård och tandvård. Tack ska du ha, Ulf Kristersson, om du varit i pensionsåldern kanske du sett saken annorlunda. Det handlar inte ett dyft om längre levnadålder eller förväntad sådan, det handlar om försäkringsbedrägeri.

Avslutningsvis har vi detta citat från hr. Kristersson; – De som i dag går i pension tillhör den mest välmående pensionärsgeneration som vi har haft.”. Hur många rapporer om vanvård på långvården finns, hur många rapporter om pensionärer som inte klarar sig på sina fattigpensioner? Du kan sluta ljuga Kristersson.

Inga kommentarer: