måndag 12 augusti 2013

Hotet mot demokratin


Jag märkte att Avpixlat låg nere och tidnigarna skriver idag att Avpixlat är utsatt för en kraftfull DoS-attack.


Givetvis skriver tidningarna (länk) att Avpixlat är ”främlingsfientlig”, vilket är helt felaktigt, men denna smutskastning är legio och inget att bekymra sig om.


Aktioner som denna är ett direkt hot mot allt vad demokrati står för – människors rätt reagera mot vad de tycker är fel. Om jag som exempel hindrar fysiskt eller på annat sätt utgivningen av någon tidning jag inte gillar, skulle det ses som ett brott. Det är precis samma sak när det gäller Avpixlat. Man hindrar människors åsikter att komma till kännedom, det är vad det handlar om.


Låt oss nu fråga oss vilka som ligger bakom detta. Det är helt enkelt personer som inte har några som helst argument mot de som skrivs på Avpixlat, och inte kan ta debatten eftersom varje artikel kan kommenteras och debatteras. Det har helt enkelt inga argument och tar till sådana här handlingar för att tysta andra som uttrycker sina åsikter.

Vidare är det så att det råder yttrandefrihet i detta land enligt grundlagen. Men de personer som inte respekterar denna grundlag gör alltså sitt bästa på sätt som detta för att tysta åsikter de inte gillar. Att på vilket sätt det än vara må, inskränka människors grundlagsstipulerade rätt till yttrandefrihet ska vara direkt olagligt. Man ska ha rätt att rapportera lagöverträdelser givetvis, men att avsiktligt begränsa andra människors rätt att säga sina meningar ska vara direkt olagligt.

Man ska ha väldigt klart för sig att människor skapar sig åsikter inte bara baserat på vad får veta, utan lika mycket på vad de inte får veta. Media har instruktioner om vad de ska publicera, det är helt uppenbart. All kritik av den invandringspolitik som förs är direkt tabu, och just där kommer Avpixlat in och ifrågasätter, berättar konsekvensen av den förda invandringspolitiken, och berättar om vad islamiseringen av detta land innebär och medför.
Baserat på den information som finns till buds skapar sig människor åsikter. Baserat på denna röstar de i våra val – har de fått felaktig, enkelriktad information, eller inte fått del av viss information har vi alltså ingen demokrati.

Så att siter som Avpixlat tystas, är ett allvarligt brott. Ett avsiktligt brott mot det demokratiska samhället.

Men det är klart, du kanske har gjort din "tackfilm" och betalar pengar till Public Service för att du har internetuppkoppling och en dator, surfplatta eller mobiltelefon. Allt för möjligheten att få "information, fakta och utblidning". Då kan jag bara beklaga...

Add: Men givetvis "flashade" SvD denna nyhet, och den är borta från förstasidan nu. Att en site med vanligtvis runt 1000 samtidiga läsare tystas genom en nätattack är ju ingen nyhet, eller hur?
Jag upprepar; propaganda är inte bara det man vill att du ska få veta - det är lika mycket det du  INTE får veta.

2 kommentarer:

MetalHeadViking sa...

Frågan är nu bara hur länge Avpixlat kommer att ligga nere. Eller om de lyckas återhämta sig över huvud taget.

Ulmerkotten sa...

Som jag påtalade. Detta är ett direkt brott mot grundlagen och yttrandefriheten.
Om jag saboterar Norrskensflammans tryckpressar för att jag inte gillar deras åsikter är det direkt åtalbart som sabotage. Det är precis samma sak.
Polisen/FRA borde enkelt kunna leta upp dem som ligger bakom, och sedan plocka in dem och se till att de sedan får kännbara straff.
Men det kommer nog inte hända...varför kan man ju fundera på. Ska skänka en slant till Avpixlat när de kommer upp.