tisdag 6 augusti 2013

Tystnaden runt Snowdens avslöjanden - Sverige


Gösta Hultén frågar sig (länk) varför det råder så svensk tystnad runt Snowdens avlyssningsskandal på internet. Det är inget konstigt alls. Sedan 60-talet har varje svensk medborgare fått ett registreringsnummer kallat, enbart för att myndigheterna ska kunna samköra register och ha kontroll på dig. Detta förnämliga register är det ultimata redskapet och kärnan till att myndigheterna ska kunna ha full kontroll på dig. Ställ dig frågan varför du egentligen har ett personnummer. Det gör du inte, eftersom du är helt indoktrinerad med propagandan att Sverige inte skulle fungera utan personnummer. Tvärtom, så fort någon frågar ” - Vad har du för psonnummer?”, svarar du instinktivt och pliktskyldigt.


Nu är det även så att man genom ett EU-beslut var skyldiga att skicka hela svenska befolkningsregistret till USA för något år sedan. Men nu är det ju så att databaser är färskvara. Hur det svenska befolkningsregistret såg ut för ett år sedan är ointressant. Hur det ser ut i denna stund är vad som gäller. Alltså kan vi dra slutsatsen att NSA ligger on-line med hela svenska personnummerregistret.

Givetvis släpper NSA och CIA en del saker till FRA, inte konstigt alls beaktandes det samarbete man haft sedan 50-talet. Så vad FRA håller på med skulle sannolikt vara en total skandal i detta land, vilka uppgifter man skickar till NSA/CIA likaledes. Ju mindre du vet lille medborgare ju bättre för dig, för din egen skull. Eller som Bodström avfärdade hela problematiken; det är inte dig lille laglydige medborgare vi är ute efter, det är de grova brottslingarna. Du vet – har man bara rent mjöl i påsen. Problemet är att du varken bestämmer påse, mjöl eller dess renhet. Om de fiffiga övervakningsprogrammen har buggar, vilket de säkert har, får du en potentiell gradering som säkerhetsrisk, helt automatiskt.

Så varför kommenterar inte svenska politiker detta, frågar sig Hultén. Frågan är naiv. Det är helt enkelt så att det FRA och NSA har full pejling på din historia, har dig klassificerad i en rad riskkategorier, och vet sannolikt var du är på någon meter när, om du har din mobil påslagen.Fråga dig hur många register/databaser du finns med i och varför. Vet du inte hur många det är, och av vilka anledningar, då är du som jag typisk svensk.

Alla är till för ditt eget bästa, eller hur? Även kopplat med PKU-databasen i Huddinge med alla medborgares DNA, givetvis.

När jag bodde i Staufen och ringde till svenska myndigheter, brukade jag roa mig med att på frågan "- Vad har du för psonnummer?", fråga vad psonnummer är. Detta brukade föranleda andnöd hos de svenska myndighetspersonerna kopplat med några sekunders tystnad. Dessa konversationer avslutades vanligtvis med att jag sa: " - Vill du roa dig med att numrera folk får du väl hålla reda på numren själv, det är inte min sak". Jag vet inte hur många svenska myndighetspersoner som jag dödat med diagnosen hjärtsnörp, med denna realistiska attityd till mina rättigheter och min intergritet.

4 kommentarer:

Martin sa...

Vet du detta? Eller tror du?
Vilka befolkar exempelvis FRA? En av min familjs gamla bekanta var en höjdare i FRA. Det var ingen okritisk människa. Det fanns en stark patriotism och en stor skepticism även mot USA i hela det gamla folkförsvaret, där FRA var en spjutspets.
Vi skall inte demonisera människor i onödan. Journalister och Politiker och större delen av akademia är monster, ja. Men det finns fickor av sundhet och motstånd i hela statsapparaten.

Ulmerkotten sa...

Jag vet inte vilka som "befolkar" FRA, men du kan vara helt övertygad om att de inte får yttra ett ord om vad FRA håller på med. FRA har alltid varit en spjutspets i signalspaning och kodknäckning. Därav samarbetet med USA på 50-80-talet. Värdet av signalspaning kan du läsa om t.ex. när det gäller Beurling. Vi signalspanade mot öster och skickade informationen till USA. Du kan läsa en del av detta i böcker om FRA:s verksamhet och en del andra. Lede FI kom från öster, och det var forna Sovjet.

Människor gör sitt jobb. Fickor av sundhet får man leta efter, kritiskt tänkande likaså.

Robin Shadowes sa...

I USA är tydligen varje brevlåda märkt med blå eller röd prick. Dom som blivit rödmärkta skall vi undantagstillstånd skickas till FEMA camps. Man kan undra om vi också har blivit klassificerade på likartat vis. Vid oroligheter som kräver att regeringen utlöser undantagstillstånd så vill man naturligtvis ha kontroll på alla system kritiker. Har dom listor med rödmarkerade personer? I så fall räknar jag kallt med att det inte handlar om muslimer som man misstänker tillhör Al Qaida, Hamas eller liknande. Eftersom det inte finns liknande läger här, så vad kommer att hända med oss? Uppsamling på idrottsplatser a la latinamerika? Eliminering direkt kanske?

Ulmerkotten sa...

En kompis til mig skulle en gång ha tillgång till en hemlig försvarinstallation. Det var sådär tjugo år sedan år sedan. Enligt honom hade man 27 register/databaser man kollade mot innan han fick tillträde. Det var då det.