fredag 16 augusti 2013

Jaha, en miljard...inte mer


Aftonbladet har en huvudnyhet om att Attendo Cares ägare plockar ut en miljard i vinster. Vem är förvånad. Vi vet ju att äldreboenden har vinstkrav på sig, men jag tror att det rör sig om småbelopp sannolikt. Givetvis är det så att artikeln spelar på äldreboenden, men jag är ganska övertygad om att den verkliga vinstmaskinen ligger i att Attendo Care erbjuder flyktingboenden (länk). Man har köpt massor med stora hus, byggnader och herrgårdar som man byggt om till flyktingförläggningar. Kommunerna är ju partipiskade att ta emot ”flyktingar”, och varje ”ensamkommande flyktingbarn” (läs ”skäggig muslimsk ankarman”), ersätts från staten till kommunerna med minst 1900kr per dygn. Alltså 57.000kr per månad, eller 684.000kr per år.

Ovanpå detta kommer andra ersättningar, och räkningen slutar på minst 1.2 miljoner skattekronor per år och "barn". Men de förstnämnda pengarna duger dock gott åt Attendo Care, som givetvis fixar hotell år de stackars ”barnen”. Kommunerna ställer upp och Ullenhag kan hålla presentationer om vårt ansvar och vikten av vår berikning.

Jag vet inte hur många gånger jag länkat till statliga ersättningar för ”ensamkommande flyktingbarn” till kommunerna. Ids inte längre, men de finns på Migrationsverkets hemsida.

Men givetvis nämner Aftonbladet inte ett dyft om detta utan menar att våra äldre är lidande p.g.a. att Attendo Care tar ut stora vinster. Vinsterna kommer från sjuklöverns sanslösa invandringspolitik, kanske till en liten del från vinster Attendo Care gör på äldrevården men det är bara en liten del av sanningen.

Så kom igen nu Attendo Care; Ni har säkert full pejling på siffrorna – hur mycket tjänade Ni på äldrevården resp. de flyktingboenden Ni fixat? Jag försökte tappert hitta siffror på er hemsida, men gick därvidlag bet.

Inga kommentarer: