måndag 26 augusti 2013

Vad driver dem?


Man frågar sig, utan att finna svar, vad det egentligen är som driver politiker som Reinfeldt och Ullenhag. Den invandringspolitik man bedriver kostar enorma belopp för svenska skattebetalare, och ingen kan ha missat att muslimer ställer krav på det svenska samhället, att det är kravaller och bilbränder i ”berikarområdena”, att kriminaliteten och då i synnerhet den sexuellt relaterade är mycket högre bland personer med invandrarbakgrund. Vidare har tydligen gängrelaterade skottlossningar och mord blivit legio.

Det verkar som dessa politiker inte vill se sanningen utan öser floskler över oss och PK-media försöker tappert dölja var som sker, allt annat vore ”främlingsfientligt”.

Det senaste av förslagen i den långa rad som håller på att förstöra detta land är att kommuner som ”ställer upp”, och tar emot många flyktingar ska beviljas extra pengar. Staten ska allokera den nätta summan 1.100.000.000 kr till detta. Ja, givetvis ovanpå de kanske 100 miljarder invandringen redan kostar idag. Uppgifter på var invandringen kostar är dock mörkade och Anders Borg svarade i Riksdagen att kostnaderna ”var svåra att beräkna”.

Så nu ska kommuner som kör över sina medborgare få någon form av omvänd mängdrabatt, som plåster på såren för sin solidaritet med partierna på riksplan. Så låt oss citera ordföranden i SKL på denna länk. Han säger ”- Det ligger i linje med vad SKL:s styrelse vill ha. Vi tycker att det är bra med en ökad differentiering, där de som har en tyngre börda kompenseras, säger han till TT.”. Men nu blev något fel…vi har ju fått veta att vi behöver invandringen. Först för att 40-talisterna skulle gå i pension. Det argumentet duger inte längre, och svenska pensionärer behandlas sämre än fångarna på fängelserna och får ett litet levnadsbidrag som kallas pension. Så Anders Knape (ordförande SKL), varuti ligger ”tyngre börda” och varför är det så? Invandringen är ju en god och humanitär affär har du och politikerna tutat i oss?  

Men ovanpå detta har vi en av mina absoluta ”favoriter” när det gäller dumhet i politiken. Saken är ju den att kommunpolitikers uppgift enligt grundlagen är att ansvara gentemot sina väljare just när det gäller kommunen. Men nu mutar sig alltså Ullehag bakom grundlagen och menar att de som ”inte ställer upp”, alltså på den sanslösa och oförsvarbara invandringspolitik regeringen bedriver inte är solidariska.  Vi kan läsa hans geniala uttalande på DN på denna länk. Där detta skrivs ”Vellinge och Danderyd som tar emot väldigt få kommer att få en lägre ersättning per nyanländ. Kan inte detta bli en ursäkt för Vellinge och Danderyd att ta emot ännu färre?
– Nej, Detta är en tydlig signal om att solidaritet lönar sig, säger Ullenhag.”


Tja, vi kan ju fråga oss hur det ser ut idag för de kommuner som inte varit solidariska. Märkligt nog är just dessa kommuner speciellt välmående. Tror du mig inte kan du ju försöka köpa en villa i Danderyd. Eller annars om du uppskattar ”berikning” finns det säker massor med lägenheter i berikarområden till en billig penning. Det var visst en rad kommunalråd i kommuner som just varit ”solidariska” som vill ha mer pengar av staten eftersom kostnaderna vida överstiger de statliga ersättningerna. Man kanske ska tillägga att varje s.k. ensamkommande flyktingbarn, ersätts med minst 1.2 miljoner som tillkommer kommuner som tar sitt ansvar varje år. Vad får en pensionär på långvåden kosta? Är det 1.2 milljoner?
Bara som information - 1.2 miljoner räcker till en helpension på Grand Hotel i Stockholm. Om personen i fråga kan klara sig med några hundra tusen i fickpengar.

Inga kommentarer: