onsdag 3 juli 2013

Politik up comedy


Jag lyssnade på den sista delen av statsministerns tal i Almedalen. Jag slogs av om det var någon politisk variant av stand-up-comedy. Konstpauser och en del jämförelser, skiljer sig inte speciellt mycket mot Betnér. Jag kom precis till delen då han angrep SD, och han precis som hela sjuklövern inte verkar ha fattat ett dyft. Han vet säkerligen mycket väl vilken vansinnig invandringspolitik man för, varför man gör detta är en gåta.

Vi behöver inte någon form av invandring i den omfattning vi har med drygt 10% arbetslöshet och drygt 25% när det gäller ungdomar. De som kommer hit är lågutbildade och kan givetvis inte svenska, det tar för de vanligaste invandringsgrupperna runt 10 år innan de kommer i förvärvsarbete. Snart kommer dessa personers släktingar åxå och vad är då deras chanser på arbetsmarknaden och tiden innan de kommer i arbete? Detta kallar statsministern ”arbetslinjen”, allt emedan arbetslösheten bara stiger, och givetvis kostnaderna för den sanslösa invandringspolitiken. Man kan vidare notera att svenska ungdomar flyr till andra länder, framför allt Norge för att få någon form av jobb. Kostnaderna måste han och Anders Borg känna till men de nämns aldrig – ”svåra att uppskatta” enligt Borg i riksdagen. Han efterlyste tydlighet och det är precis vad vi i SD efterlyst i flera år. Berätta t.ex. kostnaderna för invandringen.

När några börjar berätta sanningen och de fakta som föreligger, är det ”locket på” som gäller och svamlet. Kom med tydligheten då, som är svaret på ”främlingsfientlighet”! Reinfeldt hyllade Mona Sahlin, som att hon vågade ta debatter med SD. Men så vitt jag minns åkte hon ordentligt på problem, och det är givetvis så att Juholt lärt sig av detta och håller tyst. Dessutom är det sannolikt så att för en stor det börjat gå upp ett ljus av socialdemokraternas kärnväljare, i synnerhet när de finner sig arbetslösa.

Här kommer vi även till knutpunkten och felet som hela sjuklövern gör. Statsministern utmålar SD som att vi ”för in hatet”, vi ”misstänkliggör invandrare” och ”skapar misstro”.

Jag har inget som helst hat mot invandrare, det handlar inte om det men det fattar varken Reinfeldt eller hela sjuklövern. Men det är helt enkelt så att drygt 90% som kommer till detta land inte är flyktingar, och vi har redan problem och kostnader så det räcker orsakat av den politik som regeringen fört och för.

Men med eftertryck sa statsministern att SD inte ska få något inflytande. Det verkar ha blivit någon form av mantra, och man gör till och med ohelig allians med MP för att bara blockera SD. Om man vill kalla detta land en demokrati kan man ju följa väljarnas vila och inte spela med de mandat man har.

Ärligt talat, jag vet inte vad som driver regeringen och de ”nya moderaterna” till att förstöra mitt land. De borde rimligtvis fatta vad de håller på med och det finns ingen som helst logisk förklaring till deras ansvarslösa handlande. Men vidhåller man denna linje och snart med anhöriginvandring är man definitivt rökta i valet 2014.

Förresten, missa inte chansen att få gratis vård och tandvård nästa gång du behöver – hävda att du är ”papperslös”. Det kommer jag göra.

Länk DN


Inga kommentarer: