tisdag 2 juli 2013

Är man hög och hög?


MP:s Partisekreterare, Anders Wallner, (AW) slår någon form av rekord i naivitet idag i en chat i SvD på denna länk :

Man kan läsa bl.a. följande: ”Hej Kalle! (/frågeställare/)Vår vision är en värld utan gränser, där alla människor kan flytta, och ingen tvingas fly. Det finns inget motsättning mellan hur tätbebott ett land är och hur stor arbetslösheten är. Sverige är beroende av att människor vill komma till Sverige för att arbeta. Vi brinner lika mycket för människors rättigheter som för miljön. De är en förutsättning för varandra.

För det första kan man ha visioner. Det är ett allmänt flumbegrepp som ger en önskvärd bild man har i fjärran framtid eller ett idealtillstånd man vill uppnå. Jag har en vision om en värld utan krig. Visst, en vision kan det vara men sedan måste man vara realist, man kan inte leva i en ideal flumvärld. Lika flummigt dumt är det att snacka om en värld utan gränser. Tror någon att det kommer att bli verklighet? Då är du förbaskat naiv, eller kan se flera hundra år in i framtiden. Har en värld utan gränser någonsin existerat?

Det finns 10-tals miljoner riktiga flyktingar i världen det är bara att fatta. Alla skulle säkert bli överlyckliga för att få komma till Sverige, men då pratar vi riktiga flyktingar som flytt för sina liv. Minst 90% av de som kommer till Sverige är inte riktiga flyktingar, det är personer som smugglats hit från en annan världsdel, över dussintalet gränser, hundratals mil, och betalat flyktingsmugglare runt 100.000kr för att få komma till just Sverige.

Det finns visst en koppling mellan hur tätbebott ett land är och arbetslöshet. Det som bor på 
landsbygden kan inte transportera sig tiotals mil till en annan ort där det finns arbete. Detta i synnerhet med miljöpartiets politik med vilken man förordar höjda skatter på bilar och drivmedel. Det finns ingen möjlighet att transportera hem en soffa från IKEA på en buss till en ort på landsbygden. Bor man på landsbygden måste man ha bil så enkelt är det. Har man ingen bil och bor på landsbygden kan man inte åka kommunalt till ett arbete i de allra flesta fall.

Sverige är inte alls beroende av att människor vill komma hit för att arbeta. Myten om 40-talisterna är redan död. De som kommer till detta land är som regel inte högutbildade om de ens har någon utbildning, och de pratar definitivt inte svenska. För de vanligaste s.k. ”flyktingarna” från Somalia, Afghanistan och Irak tar det uppemot 10 år innan de kommer förvärvsarbete. Vem betalar mat och husrum för dem under denna tidsperiod? Vi har idag en arbetslöshet om man inräknar ”arbetsmarknadsåtgärder”, vilket tvingar folk till olika saker allt för att dölja den faktiska arbetslösheten på runt 12%. Nu har ju just miljöpartiet tvingat igenom även ”anhöriginvandring”. Man kan ju bara gissa vad arbetslösheten kommer att bli, och hur lång tid det i snitt kommer att ta för en ”anhörig” att komma in på den svenska arbetsmarknaden
.
Den sista meningen är helt enkelt underbar, och lyder ånyo; ”Vi brinner lika mycket för människors rättigheter som för miljön. De är en förutsättning för varandra.”. Visst låter det bra? En koppling mellan människors rättigheter, och då menar man hela världen, samt miljön i hela världen. Vovv! …och man brinner för det. 

Man blir imponerad över MP:s visioner och flum. En enkel fråga bara; Har man något krav på att inte vara narkotikaberoende om man får en hög (?), position inom MP? Det verkar finnas någon märklig koppling mellan att ha en hög position inom MP och att vara just ”hög”.

Inga kommentarer: