måndag 3 juni 2013

Expo-nivå


Det är sådana här artiklar jag tycker riktigt illa om. Man smutskastar folk baserat på deras förflutna, eller som i detta fall blåser upp att Löfvéns morfar var nazist. Vad har detta med Löfvén att göra? Svaret är att det är helt irrelevant information som inte säger ett dugg om honom. Har Löfvén kunnat välja morbror?

Man må bemöta argument i debatter utan att komma med personangrepp, uttala sig om partiers och partiledares handlingar eller idéer, politik och annat förknippat med personen eller personer i den funktion de har som politiker.
Men att gräva i politikers förflutna eller deras släkt för att hitta skandalhistorier är på samma nivå som Expo ägnar sig åt. Har man inga argument i sakfrågor, kan man ju alltid ”granska skiten” eller annat larv som man tycker legaliserar den lägsta nivå på publikationer som finns. Lik i garderoben och uppblåsande av helt irrelevanta historier. Tycker man att det är relevant med att läsa om artisters alkoholproblem eller deras sjukdomar kan man ju läsa aftonpressen. Men vill man sänka sig ännu lägre kan man ju läsa om politikers förflutna eller deras avlidna släktingar. Letar vi riktigt djup kan man säkert hitta bevis på att en förfader till någon politiker var rå, brutal och våldtog under 30-åriga kriget.

Jag trodde inte en tidning som SvD kunde sänka sig till denna låga Expo-nivå.

Nu ska vi ställa oss frågan vilka personer vi vill ha som politiker? Ska varje parti leta med ljus och lykta efter riksdags- och kommunpolitiker som är helt oförvitliga enligt pressens (och Expos) ribba eller ska vi ha de som är duktiga, bra politiker och gör sitt jobb? Det är bara att välja; skandalpressens väg som maktfaktor eller logikens.

Läser du Expo rekommenderar jag linjen; Kvinna, muslim, fembarnsmor boende i Rinkeby, hedersutnämnande i Blåvingarna, helt oförvitlig bakgrund sedan minst 100år. Är hon homosexuell är det en fördel. På så sätt är hon en representant för många minoriteter på en gång, och passar utmärkt som representant för många minoritetsgrupper på en gång. Skulle hon sedan vara en usel politiker och dum som en sten spelar det ingen roll, hon kan säkert få tolkhjälp i riksdagen, och kan få hjälp att trycka på de tre knapparna.

Grattis svenska folk!

Add: Men lägg även märke till att SvD inte länkar till denna blogg trots att den är pingad. Denna blogg är nämligen fetbannad sedan år av SvD. Det är SvDs tolkning av tryckfrihet trots att de inte har något som helst ansvar för det jag skriver här. På ren svenska heter det censur.

Inga kommentarer: