onsdag 19 juni 2013

Dagens svammel av Hägglund


Det är ju så att KD balanserar på 4%, och något måste man göra. Så det är föga förvånande att Göran Hägglund publicerar en totalt intetsägande artikel om försvaret. KD har varit en del av regeringen de senaste snart 7 åren och inte lyft ett finger för ett bättre försvar. Man har skurit ned, och som svenska försvaret ser ut idag är det ett rent skämt.

Men låt oss citera Hägglunds artikel, och man kan läsa (länk): ”Det konfliktförebyggande arbetet såsom diplomati, nedrustningspolitik, spridande av demokrati och mänskliga rättigheter och fattigdomsbekämpning är centrala inslag för att förebygga väpnade konflikter – och det görs inte sällan bäst i samarbete med andra. För Kristdemokraterna är därför FN, EU, OSSE, Nordiska rådet och PFF viktiga organ.”. Faktum kvarstår Hägglund, det finns inte en enda artilleripjäs i landet som vi kunde läsa igår. Ryssarna testflyger mot Sverige för att se vad som händer, och inte en kotte reagerar och det finns inte ett plan att skicka upp.

KD har varit med i regeringen snart två mandatperioder och bidragit till den bedrövliga situation som nu föreligger och allt Hägglund gör är att snacka om några ynkliga miljarder mer, närmare bestämt 4 och vi kan dra bort inflationen så är det noll,  flumma om framtida beslut och utredningar, emedan det kommer att ta tiotals år att rusta upp ett försvar värt namnet om ens den politiska viljan finns.

Mot slutet på artikeln kan man läsa; ” Försvar och säkerhet är en av statens centrala uppgifter.” Det var något nytt – varför har man då rustat ner försvaret till ett rent skämt då Hägglund varit en del av regeringen? Han har varit delaktig i alla beslut som fattats, så ska man tolka det som att KD nu vill ”krypa till korset” (vilket kan vara passande för KD), emedan han egentligen inte utlovar ett dyft i artikeln?


Jag vill och vet att vi kan satsa på försvaret det hjälper inte ett dyft att politikerna kan skylla på tidigare regeringar, andra politiker, betänkanden, vänta på utredningar eller vad du vill, vi behöver ett försvar som kan försvara landet så enkelt är det. Det är en av anledningarna till att jag är med i SD, som både kan och vill rusta upp till ett försvar värt namnet. Till skillnad från KD och regeringen har SD full finansiering och sitter inte och väntar på framtida flummiga försvarsbeslut. För att något ska hända måste man agera, inte tillsätta utredningar, snacka skit och vänta på framtiden.

Hägglund skriver: ”På sikt kommer det sannolikt också att krävas en förstärkning av försvarsanslagen.”. Jaha, på sikt…med ett s.k. försvar idag som på sin höjd håller en vecka enligt ÖB. På ”sikt” kanske det kan hålla en hel månad. Grattis Hägglund!

2 kommentarer:

Edward Ulfertz sa...

Hej Ulmerkotten,
Eftersom det snart är midsommar så har jag tagit mig ett par stadiga, så kan du ignorera detta inlägg om du vill.
Men jag såg just ett inslag på TV (19 juni SVT1 20:00 Victorias och Daniels bröllopspresent).
Det handlade om ungdomar, som var lätt utvecklingsstörda och fick "rycka in" i det militära och deltaga i diverse övningar, kvittera ut personlig utrustning, sova i tält, hoppa i vattnet med överlevnadsdräkt, lära sig att ta av mössan inomhus och lämna in personlig utrustning ("muck").
Ungdomarna tyckte det var ledsamt att "mucka" för de hade trivts med kamraterna, sammanhållningen och med ordning och reda.

Det är inte bara lätt utvecklingsstörda som behöver få struktur på sina liv.
Alla dessa arbetslösa ungdomar (som betalas av det allmänna) kunde borde få "rycka in" och göra en insats för samhället.
De behövs.
När ett trafiklyse pajar, så bli det kaos. Ställ en militär med vita handskar där, så flyter trafiken utan problem.
Så gjorde man förr i tiden.
När det bli översvämningar, skicka ett gäng soldater att stapla sandsäckar...
Det finns massor med tillfällen när det behövs extra personal. Fotbollsmatcher, missing people och liknande när polisen inte har tillräckliga resurser.

Det blir ett win/win-projekt.
Samhället får mer resurser (fler personer som kan hugga i).
Ungdomarna får erfarenheter, kontakter och (kanske lite struktur på sina liv).
Med struktur menar jag att passa tider, att vara rätt klädd och ha rätt utrustning med sig, att inte ge upp utan att jobba på även om det känns hopplöst.

Ja, ja, nu låter jag som en gammal pensionär, men eftersom jag är en gammal pensionär och ingen ändå bryr sig om vad jag tycker och säger så trycker jag på "Publicera din kommentar".
Mvh Edward

Ulmerkotten sa...

Hallå Edward!

Det var ju kul att ungdomarna gillade att "rycka in". Men vi har två sidor av detta; för det första lämpligheten i att använda personer med olika handikapp till olika samhällstjänster, eller det militära. Tyvärr har alla försvar den basala funktionen att just försvara landet och med vapen i hand. Så frågeställningen primärt är hur lämpligt det skulle vara att utrusta dessa personer med skarpladdade vapen och kanske kontroll över olika vapensystem?

Sedan är det så att försvaret är ett rent skämt, av olika anledningar som våra politiker är direkt skuld till, och man döljer detta så gott man kan. Både du och jag har säkert i färskt minne ÖB:s uttalande om att det svenska försvaret på sin höjd skulle hålla i bästa fall en vecka, eller den ryska bombövningen då inte ett svenskt plan fanns att skickas upp. Man betalar svenska soldater en lön som är lägre än en städares. Så den andra aspekten är om man vill att ett problem ska lösas genom att man plockar in olika personer som inte får jobb på arbetsmarknaden till försvaret? vad sänder det ut för signaler och ska vi ha ett försvar baserat på personer från vården med olika handikapp för att de inte kan finna plats på arbetsmarknaden? Vilken status blir det att ens söka sig till svenska försvaret leder det till?