tisdag 4 juni 2013

Kent Persson, SvD chat


Läste en chat Kent Persson hade i SvD. Givetvis är frågorna man släpper igenom noga selekterade och det är mest tomt tugg om de senaste opinionssiffrorna. Inget intressant alltså, men efter ett tag säger Kent; ”Erik, vår uppfattning är att Sverige ska vara ett öppet och generöst land. Invandringen har berikat Sverige i många aspekter och lagt grunden för det välstånd vi har idag. Samarbetet med MP är därför bra och skapar en stabil majoritet i dessa frågor.

Att invandring en gång behövdes för sådär 50 år sedan och då behövde vi ren arbetskraftsinvandring är inte mycket att argumentera mot. Det var berikande då rent monetärt samt på andra sätt och vi behövde denna arbetskraftsinvandring. Men de som kom hit skulle bli svenskar med de normer vi hade då. De skulle bli svenskar och är nu svenskar. Kanske lade det grunden till vårt välstånd idag. Det är historia. Ett halvsekel gammal information.

Men låt oss titta på hur det ser ut idag. Det är ingen arbetskraftsinvandring, och vi har en arbetslöshet på 8-12% beroende på hur man räknar. Ungdomsarbetslösheten ligger på runt 27%, och svenska ungdomar flyr till Norge för att få jobb. Vi behöver ingen arbetskraftsinvandring idag. Vi behöver definitivt ingen invandring av lågutbildade personer från Somalia, Afghanistan, Irak och andra länder som givetvis inte kan ett ord svenska när de kommer hit och prognosen för många av dessa personer är runt 10 år innan de kommer i någon form av förvärvsarbete.
Bäste Kent! Dina argument är gamla och förlegade när det gäller invandring. Den är inte varken berikande, tvärtom, den kostar enorma belopp och jag betvivlar att 100 miljarder per år räcker. Visst har vi pizza, hamburgare och annat och de invandrare som kommit till vårt land har berikat det. Men det var då.
Som invandringen ser ut idag är det på intet sätt berikande utan snarare ett direkt hot mot samhället.

Detta på två sätt; för det första en s.k. religion som går stick i stäv med de värderingsgrunder ett modernt västerländskt samhälle står. Givetvis pratar vi om islam, och en lag som är 1400 år gammal, kommer från arabvärlden och på intet sätt är förenlig med de värderingar vi har i Sverige 2013. När ska debatten halalslakt komma upp? Jag trodde djurplågeri var förbjudet i lagen. Vad sägs om synen på HBT-personer eller jämställdhet?

För det andra handlar det inte om arbetskraftsinvandring, som det gjorde för 50 år sedan. Nu är det personer som vill ha en bättre levnadsstandard som kommer hit, draperade som ”flyktingar”. De är bara intresserade av bättre levnadsstandard i landet som flyter av ”mjölk och honung”, d.v.s. ett socialt välfärdsnät vi och våra föräldrar byggt upp, som nu utnyttjas å det grövsta med påföljden att vi inte har ett försvar, pensionerna är skrämmande låga, sjukvården usel, och skolorna snart en ren katastrof. Allt emedan vi har världens högsta eller näst högsta skattetryck. Mot denna bakgrund kan jag knappast uppleva det som ”bra” att moderaterna gjort en uppgörelse med miljöpartisterna om ”anhöriginvandring”. Givetvis är det ofta så att just anhöriginvandrarna finansierat flyktingsmugglingen till Sverige av ankarbarnet (vilket kostar ca 100.000 SEK), och en biljett till Sverige är vinstlotten.

Det vore informativt att höra Kent Perssons tala om behovet och ”berikning", relaterat till 2013 och inte 1963.

Inga kommentarer: