söndag 17 november 2013

Fel, fel...


Nej, nej, nej. SD tänker inte alls lägga ”profilfråga åt sidan” som DN skriver. Vad Åkesson säger är att han öppnar upp för andra partier att diskutera andra frågor än de som rör invandrings-/migrationspolitiken. Det betyder inte alls att man lägger den frågan åt sidan. Men givetvis är det så att det finns många andra frågor som inte har en direkt knytning till invandringen, och det är dessa frågor det gäller. Vidare nämner Åkesson att han är villig att förutsättningslöst diskutera andra frågor och även efter valet 2014 baserat på den parlamentariska situation som då uppstår. Det är en ansvarsfull inställning.

Sedan är det givetvis så att invandringen har ett antal fenomen med direkta knytningar till andra frågor. För det första har vi den enorma kostnaden, som inte lär stanna vid 100 miljarder per år. Om man då diskuterar andra frågor finns förutom kostnaderna, ett antal mindre trevliga saker relaterade till den förda invandrings- och migrationspolitiken, för att inte nämna den obefintliga integrationspolitiken.

Så det är en ansvarfull ställning att förutsättningslöst diskutera även andra frågor och inte sätta upp murar eller använda skygglappar. Fråga dig i stället hur ansvarsfullt det var av regeringen att göra en uppgörelse med MP bara för att kunna blockera SD i riksdagen.

Låt oss ponera att SD kommer få runt 15 % nästa val. Det mesta tyder på det. Sannolikt kommer varken KD och/eller C inte in riksdagen. Avser då den blivande statsministern (röd eller grön), att fortsätta att pragmatiskt blockera SD, göra oheliga allianser och på så sätt inte respektera att 15 % av svenska befolkningen de facto har de åsikter SD står för? Synnerligen odemokratiskt i sådant fall, och ren makthunger.

Det börjar alltmer bli en grå sjuklöverröra av politiker vars enda mål är att sjunga massinvandringens lov emedan man inte har en aning om vad medborgarna tycker. Man öppnar upp för alla oheliga allianser bara inte de livsfarliga SD får något att säga till om. Vi hamnar alltså allt längre från demokrati och det spelar ingen roll vad du röstar på – efter valet har du ingen aning hur en regering kommer att se ut, och politikerna inom sjuklövern har dagtingat med sina åsikter bara för att få vandra i maktens korridorer.

Men OK, här kommer min gissning: KD och C når inte 4%. S+MP+V når inte 50%, alltså kommer man inrikta sig på folkpartiet och erbjuda dem några få ministerposter. Den sanslösa invandringspolitiken kommer fortsätta.

Inga kommentarer: