fredag 29 november 2013

Ett scoop i AB


Aftonbladet har ett skandalavslöjande om att fyra personer i SD:s styrelse inte betalar TV-licens. Jag har tidigare bloggat om vansinnet med TV-licenser, redan innan Public Service valde att lägga ut sitt utbud på internet. Men att de gjorde det och nu kräver alla som på något sätt, alltså telefoner, surfplattor och telefoner på TV-licens gör hela historien totalt vansinnig. Med på detta vansinne är hittills några juridiska instanser, vilket antingen visar att de styrs av politikerna, eller att de har akut brist på hjärnceller sannolikt i kombination med verklighetsfrånvaro. Vidare skapar denna typ av beslut från juridiska instanser att medborgarnas respekt för lagen minskar. Varför ska man följa lagar som är direkt felaktiga och vansinniga?

Till sammanhanget hör att det är helt irrelevant vad man tycker om Public Service och deras tvångsutbud. Jag vill inte ha det och vill ej heller betala för det. Jag vill inte betala för nyheter på allsköns språk eller nyheter på ”lätt svenska”, eller vad jag bedömer som ren propaganda.  De som vill ha det kan betala för det. Precis som gäller för alla produkter och tjänster vi erbjuds i en marknadsekonomi.

Förresten, lägger man någonting på internet och sedan vill ha betalt för detta borde ju alla med tillgång till internet i hela EU betala för detta med denna logik. Eller varför inte alla med tillgång till internet i hela världen? Snart får man väl en inbetalningslapp för att man har via internet möjligheten att se på den information, den utbildning och de fakta som erbjuds via internet från Nordkorea, Venezuela, Kina eller Kuba. Du förstår inte språken, vill inte ha det, det är ren propaganda (men de som publicerar det tillstår att det är fakta, information och utbildning), men det ska du betala för – du har ju en dator, telefon, surfplatta och internet på något sätt.Vad är nästa steg i denna utveckling med den logik som juridiska instanser nu använder när det gäller Public Service? Ska man tvingas lägga pengar till gatumusiker för att de tillhandahåller underhållning vare sig du vill ha den eller ej? Ska vi tvingas lägga pengar till tiggare när vi går förbi dem, för att man passerat en ”solidaritetszon” på 3 meter?
Vänligen, kan någon förklara för mig logiken i att man ska betala för något som finns gratis på internet, avsiktligen publicerat utan betalsystem, som sänds i etern utan betalsystem, eller kommer via satelliter helt utan krav på betalning? Det finns flera fungerande betalsystem att välja på.

En kommentar kanske Eva Hamilton...eller kanske någon form av logik...?

Länk UNT och AB.

Inga kommentarer: