onsdag 6 november 2013

I en 60-årings huvud


Den där tårtkastarincidenten på Åkesson är lite intressant. Det är ju lite nyhetstorka åxå. Det jag reagerar emot är rubriker där den 60-åriga damen uttrycker att hon hatar fascism, rasism och nazism.  Jäpp, det gör jag åxå, tänkte jag rent spontant när jag såg dem, så vad är problemet? Åkesson har säkert inte mycket till övers för fascister, rasister och nazister heller, och vi har strikta direktiv inom SD när det gäller sådana åsikter. Vad är det som triggat damen till denna handling?

Vi inom SD tar direkt avstånd från alla typer av rasism, fascism och nazism. Den som uttrycker sådana åsikter vill vi inte ha i partiet. Men vi kan ju inte hindra någon från att gå med i partiet som har sådana åsikter. Men rötägg finns säkert inom alla partier. Så varför tror hon att vi är fascister, rasister och nazister? Det vanligaste felet är att man tror att vi är rasister, med någon dold agenda.

Svaret är ganska enkelt. Hon är alltså född i början på 50-talet, och under hela sin uppväxt har hon lärt sig att det media säger är korrekt och inte propaganda. Det är, och har alltid varit propaganda. Under de senaste åren vet jag att media har gjort allt man kan för att förknippa SD med just rasism, fascism och nazism. Så om hon med en naiv övertro på media skapar sig en åsikt om SD, är det just att vi är rasister, nazister eller fascister. Hon har ”läst det i tidningen”, eller lyssnat på PS, och tror att vi har någon dold agenda för att kasta ut alla ”utlänningar” om vi får tillräckligt mycket inflytande.

Ta gärna en titt på ”Anslagstavlan” från 70-talet (sök på tuben), så får du en bra bild över hur propaganda fungerade på PS när det begav sig, och man får en bild över hur damen fått denna inställning.
Det är väl inte mödan värt att informera henne om att socialdemokraterna har ett mycket mörkt förflutet när det gäller rasism. Man steriliserade de som inte passade in i makarna Myrdals idealsamhälle ända till 1975. Från början av 30-talet. Dessa handlingar är än idag hemligstämplade dock.

Sedan har det givetvis varit farligt för damen i fråga att en komma i närheten av information SD tillhandahåller. Det var och är givetvis bara lögner alltihop och farligt.

Inga kommentarer: