tisdag 19 november 2013

Flygande Spaghettimonstret


Vi ska ju acceptera islam och alla dumheter den för med sig; listan beträffande dumheter kan göras lång som alla vet, och det råder i mitt huvud ingen som helst tvekans att islam ej kan existera i ett modernt  samhälle, i synnerhet som deras lagbok (koranen) strider mot svenska lag och uppmanar bl.a. till mord på alla otrogna, och denna skrift är alltså skriven på 600-talet i arabvärlden.
Jag har inga problem med om någon vill vara sekulariserad muslim och be i hemmet, men islam ska inte på något sätt få påverka det svenska samhället. Inga krav ska få ställas på saker som skilda badtider, halalmat, fläskkött eller uppförande av moskéer/minareter. Sådana krav som enbart baseras på antingen vad imamer tycker eller att något står i koranen är ej berättigade. Finns inga logiska och försvarbara grunder – finns heller ingen anledning att acceptera kraven.

Men i islam och även inom kristendomen samt andra religioner finns grundprincipen att det finns en Gud. Ingen kan bevisa att det finns någon gud, och man slår tillbaka med att vi som inte tror på någon gud ska bevisa att det inte finns någon gud. Hur ska man kunna bevis att något som inte finns, inte finns? Rent vansinnig retorik.

Så låt mig berätta och Kansas School Board 2005, där förslaget var att man skulle ersätta Darwins utvecklingslära med att Gud skapade världen, Adam & Eva och hela köret. En medborgare tröttnade på den vansinniga retoriken och skapade ”Church of the Flying Spaghetti Monster” (FSM), och skrev till Kansas School Board, och bad dem bevisa att FSM inte fanns. Han ville även visa dumheten i att hitta på statistik att stödja sig på, varför han kunde bilägga en direkt koppling mellan antalet pirater i världen och den globala uppvärmningen. Jag vill minnas att någon FSM-anhängare utlovade 1 MUSD till den som kunde bevisa att Flygande Spaghetti Monstret INTE finns. Därmed hade anti-bevis-logiken bitit sig själv i tummen.

Total förvirring uppstod, och hur det undervisas i Kansas skolor vet jag inte, men helt klart är att FSM idag har massor med anhängare, jag gissar på att vi snackar i miljontals. Saken är givetvis den att fatta att man måste ha ett kritiskt tänkande, och inte acceptera dumheter i religioner om det inte finns någon som helst logik bakom.  Givetvis heter anhängare av FSM ”Pastafaris”, och här är grundstenarna i religionen:
·         We believe pirates, the original Pastafarians, were peaceful explorers and it was due to Christian misinformation that they have an image of outcast criminals today
·         We are fond of beer
·         Every Friday is a Religious Holiday
·         We do not take ourselves too seriously
·         We embrace contradictions (though in that we are hardly unique)
För sådär fem år sedan var det någon minister i detta land som ville att staten skulle bekosta utbildning av imamer, jag har dock glömt bort vem. Jag skrev till honom och ville ha statligt understöd för att utbilda mig till predikare av FSM. Svaret blev givetvis att det finns så många muslimer i landet (som han, m.fl. hade importerat), och mitt ekonomiska stöd uteblev. Vi kan även tolka det som det är enbart numerären som räknas, inte logiken. Ni vet; är det tillräckligt många väljare som är muslimer så har de ju rätt, eller hur? Och vad som står i svensk lag står ju uppenbarligen under det en knasig religion föreskriver eller?

Ok, här kommer en länk till Church of the Flying Spaghetti Monster. Titta och njut. Är man tillräckligt många har man inte fel, eller hur? Och vem kan förneka att det är en religion eller att det flygande spaghettimonstret inte finns? Finns inte Flygande Spaghettimonstret? -Bevisa det då! Inga kommentarer: