lördag 2 november 2013

Ekonomiska lycksökare


Det finns flyktingar, och det finns ekonomiska lycksökare. Sjuklöverns politiker klarar inte av att skilja på dessa två. Konsekvensen är att vi spenderar enorma pengar på ekonomiska lycksökare som kommer till detta land, alltså ekonomiska migranter som bara är ute efter en högre levnadsstandard. Några riktiga flyktingar till detta land finns inte, förutom de som FN kallar flyktingkvot. Det är riktiga flyktingar, av vilka Sverige tar emot runt 30% av hela EU:s kvot. Har vi 30% av EU:s befolkning, och har vi inte problem och kostnader så det räcker?

Men grundproblemet ligger i att flyktingar flyr desperat, kanske ifrån en krigssituation eller liknande och de finns i området. Det gör inte de som kommer till det lilla landet Sverige uppe i norr, de är ekonomiska migranter eller lycksökare. Man har betalat minst 100.000kr för att bli smugglad till just Sverige eftersom våra politiker bedriver den mest naiva och dumma migrationspolitik som finns i hela världen, och till skada för oss som bor i detta land. Kan någon påstå att en desperat flykting, kan betala nämnt belopp, sedan smugglas med hjälp av skrupulösa flyktingsmugglare, över dussintalet gränser, hundratals mil, från en annan världsdel och sedan komma hit som flykting? 

Det mest flagranta exemplet på detta är de s.k. ensamkommande flyktingbarnen, som är muslimska ankarmän.  Alla är män (och inte barn), och alla har tappat sina identitetspapper, har ingen aaaning om var släkten eller familjen är. Men väl efter ett PUT, vars bläck knappt torkat hittar de märkligt nog halva släkten, som vi ska välkomna som anhöriginvandring. Snacka om Muhammed och berget.

Till saken hör att man ska ha klart för sig vilka mängder skattepengar ett enda ”ensamkommande flyktingbarn” kostar, vilket är minst 1.2 miljoner per år. Beloppet räcker till en helpension på Grand Hotel i Stockholm.

Men låt oss knyta detta till hur läget ser ut i Sverige idag. Vi har en stor arbetslöshet i synnerhet när det gäller ungdomar. Våra barn flyttar till Norge för att finna jobb. Sjukvården är under all kritik, äldrevården likaså, och vi har inget försvar. Vi har en stigande kriminalitet med uppenbara kopplingar till berikarområden. Våldtäktsstatistiken lyser med sin frånvaro, och Migrationsverket kommer från årsskiftet tvingas inhysa alla anhöriginvandare. Härvidlag har man hittat på en lag som väger tyngre än svensk grundlag. En statlig myndighet, Migrationsverket, har rätt att allokera personer till kommunerna efter sina behov.
Desperationen stiger, det finns inga arbeten och svenska ungdomar flyr utomlands för att få jobb. Det finns inga bostäder vilket i synnerhet är ett problem för studerande och våra ungdomar, emedan Migrationsverket desperat letar efter bostäder till migranter. Kostnaden, vilken är skattepengar är helt sekundär.

Hela situationen är minst sagd absurd, men du kanske tror att alla som kommer till detta land är flyktingar? Tja, även om de inte lyckas med sina blålögner för Migrationsverket kan de ju alltid bli ”papperslösa”. Det är rätt ok, eftersom man har bättre sociala förmåner än svenska medborgare.

Men låt mig avsluta med en historia om flyktingar på denna länk. Fundera nu på hur mycket en bråkdel av de pengar vi idag betalar förde ekonomiska lycksökarna hade hjälpt riktiga flyktingar. Du vet, det är viktigare att ett ensamkommande flyktingbarn ska ha en ipad än att det svälte ihjäl några dussin riktiga flyktingar, eller hur?

Inga kommentarer: