torsdag 31 oktober 2013

Från 70-talet till idag. En resumé

Ok, idag var imorgon igår, så detta är fortsättningen:


Men sannolikt tidigt 70-tal började det mer kvalificerade ordsubstituerandet, och det var en del av propagandaapparaten. Länkningarna med DDR var uppenbara och det var Olof Palmes tid. Public Service hade storebrorsprogram som Anslagstavlan (sök på tuben), med myndigheterna informerar dig lille medborgare. Den gyllene tråden bestod av två saker – det första var att ha kontrollen över media. Det var ju ganska enkelt eftersom tidningarna var partibundna, och även beroende av presstöd. Den tidning som ifrågasatte något kunde både bli bannad av partiet, samt förlora sitt presstöd.
Det andra var Public Service, som tillhandhöll opartisk information, fakta och utbildning. Vi måste komma ihåg att vid denna tid fanns inga satellitkanaler och inget internet, all information man fick var genom de medier som fanns i landet. Det fanns några som utmanade detta med piratradiosändningar och t.ex. Radio Nord, men de förbjöds eller stoppades effektivt. Om det hade varit så att media tillhandahöll en balanserad bild hade det inte funnits någon som helst anledning att förbjuda dessa alternativa informationskanaler, men det gjorde man. De var hot mot propagandamonopolet politikerna hade. Man åkte upp på höga platser för att kunna lyssna på Radio Luxemburg på mellanvågsbandet, för inte ens musik från någon annan källa än SR var tillåten.
I skolorna intrummades eleverna med att Sverige var en den ultimata demokratin, föregångsland och Palme agerade världssamvete, alla åsikter var tillåtna vilket var en ren lögn. I slutet på 60-talet kom personnummer för att myndigheterna skulle ha koll på oss – för din egen skull lille medborgare.

En del i propagandan blev sedan att byta ord. Saker politikerna inte gillade byttes ut mot liknande men med negativ klang, och vice versa om det gällde saker man ville ge ett positivt sken av. Vad man inte räknade med var satellitkanaler och internet. Först kunde medborgarna se fjärran information och nyheter från andra länder via en parabolantenn.
Givetvis höjdes det röster på att detta skulle förbjudas då vem som helst kunde fatta att detta var den tekniska utvecklingen som inte gick att stoppa om man ville hävda att man var en demokrati. Så man nöjde sig med att kräva TV-licens av alla som kunde se satellit-TV. Att välja bort den statliga propagandan var omöjligt. ”Innehavare av kanalväljare” blev licensbelagt. Idag vet vi hur det är med datorinnehav...:-( samma sak, men det har jag skrivit om tidigare.

Men 2006 hände något intressant och oförklarbart. Av någon outgrundlig anledning började den nyvalda borgerliga regeringen öppna upp gränserna och propagandaapparaten behövdes på högvarv. S.k. flyktingar, tidigare under (s) hade man motiverat detta med att 40-talisterna skulle gå i pension och invandringen behövdes för att balansera den regressiva befolkningspyramiden. Detta var kanske ett argument, men blev det inte längre. Så det var dags för ordsnickrarna att jobba på högvarv; ”Sverige är ett mångkulturellt land”, ”vi blir berikade”, ”de som kommer hit är flyktingar”, zigenare skulle döpas om till ”romer” efter att i ca 600 år just varit zigenare, och en rad andra dumheter uppfanns. De som ifrågasatte detta var rasister eller främlingsfientliga. Men allt kunde man fixa till dess SD kom in i riksdagen 2010. Desperationen blev stor och man har nu tvingats mörka vad invandringen kostar, all kriminalitet kopplad till invandringen, och mycket annat.

Där står vi idag, med världens näst högsta skatter, inget försvar, en usel sjukvård, usla skolor, usel äldrevård och fattigpensionärer. Bostadsbrist och arbetslöshet åxå, samt att svenska ungdomar flyr till Norge för att ta skitjobb.

Men du kanske lyssnar på Ullenhags lovsånger om berikning, eller Billströms om att det är flyktingar som kommer hit? Om du tror på dem ska du rösta på dem 2014, helt klart.  Jag är ju bara en främlingsfientlig typ som varit invandrare i många år. Jag är dock inte fientlig till vare sig den som söker asyl i detta land, är av annan hudfärg eller etnicitet. Vad jag är kritisk mot är invandringspolitiken, inget annat.

Avslutningsvis på dagens bloggande, tänkte jag avsluta med två artiklar från SvD idag som knappast lyser med intelligens.
Mmm...det är ju en nyhet - se bilder på något osynligt.

Eller denna:Hon blev alltså mördad, sedan styckad. Tycker någon det är konstigt, att man efter denna behandling inte trycker på rätt knappar på mobilen?

1 kommentar:

Robin Shadowes sa...

Lite vakna måste vi ha varit när vi gick i högstadiet för vi förstod att många tv-program var extremt vänstervridna. Vi häcklade dom givetvis. Trots det så kunde ju en del vara rätt roande att se ändå. Som orden runt från a till ö, Ville, Valle och Viktor och Tårtan t ex. Kanske därför inte hjärntvätten funkade 100% på alla av oss och att vi vaknade upp så småningom. Lite lill-gamla var vi alltid på ett sätt men samtidigt även barnsliga på det typiska tonårssättet.