lördag 26 oktober 2013

Ensamkommande lurendrejare


Tror någon att ett barn kan från en annan världsdel, över dussintalet gränser, genom lika många länder, och hundratals mil kan komma till Sverige och sedan vara ”ensamkommande flyktingbarn”. Länk DN.
Någon har betalat minst 100.000kr för att smuggla just dessa ankarbarn till just Sverige för att vår regering bedriver den mest naiva flyktingpolitiken i västvärden. Men är de då barn? Knappast. Runt 95% är pojkar. Är de barn? Knappast det heller. Barn är man till puberteten tycker jag. Vi pratar enligt svensk regelbok om 18 år, men det är sannolikt få av de som smugglats hit. Deras identitetspapper är alltid ”försvunna”, och ingen åldersbestämning görs. Bilder som finns och undersökningar från Norge ger för hand att de sannolikt generellt inte alls är ens i närheten av 18 år. Med de regler som gäller här i Sverige, kan gubben på yoghurtpaketen hävda att han är 16 år och ingen kontrollerar detta, och han är då ett barn om han hävdar det. ”Muslimska skäggiga ankarmän” är en betydligt bättre definition och sammanfattning.
Men varför är just de s.k. ”ensamkommande flyktingbarnen” av intresse? Saken är den att de kostar enorma mängder skattepengar. Varje sådant här ”ensamkommande flyktingbarn” kostar dig som skattebetalare minst 1.2 miljoner per år. Är det vad man spenderar på din mor eller mormor på långvården? Vi pratar om pengar som räcker till en helpension på Grand Hotel i Stockholm.
Så trots den stora monetära ersättningen från staten till kommunerna, ska man efter årsskiftet kunna tvinga ut dessa ”flyktingbarn” till kommunerna. Det kommunala självstyret finns inte längre, utan det är migrationsverkets behov som gäller och beslut av enskilda tjänstemän som gäller högre än grundlagens första paragraf i vilken det står att kommunerna har självbestämmande. Och vi ska hela tiden komma ihåg att skattepengar är våra pengar, oavsett om det är statsskatt eller kommunskatt.
Jag är trött och förbannad på detta lurendrejeri av sjuklövern. Du kan ju tro på det och betala skatt om du köper det – det gör inte jag. 

Inga kommentarer: