tisdag 8 oktober 2013

Skilj på flykting och ekonomisk migrant


Jag tycker det är dags att sortera ut begreppet ”flykting”. Per definition är en sådan en person som just flyr från något, krig, hot, katastrofer eller något annat. Men här i Sverige kallar man varenda kotte som lyckas ta sig hit för flykting bara för att han är det. Man tar inte i beaktande att personen transporterats hundratals mil, över dussintalet gränser sannolikt och från en annan världsdel. Betänker man även att detta skett genom att personen, eller någon betalt runt 100.000kr för denna smuggling faller definitivt definitionen flykting. Det är en ekonomisk lycksökare inget annat. Kanske för sig, sina anhöriga eftersom man säkert känner till ”anhöriginvandring” eller familjeåterförening. Det är ganska symptomatiskt  att stackars ”ensamkommande flyktingbarn” hittar en massa anhöriga kort tid efter att ha beviljats PUT. 

Genom att tro på sjuklöverns naiva politik stöder du alltså den naiva och felaktiga bild man målat upp i vilken man gör gällande att detta skulle vara flyktingar. Det är de ej, och detta har två konsekvenser, de som kommer hit av denna kategori gör det för att få en bättre levnadsstandard, vilket sker på bekostnad av skattepengar. Räknar man på ett ”ensamkommande flyktingbarn” som kommer hit och det faktum att det tar kanske 10 i genomsnitt till dess personen kommer förvärvsarbete går ekvationen inte ihop tills dessa samma person går i pension. För det andra är det så att genom att föra denna politik, understödjer man just skrupulösa flyktingsmugglare som överlastar båtar eller låter folk då i containers. Smugglarna tjänar storkovan på verksamheten och när de fått sina pengar struntar de blankt i ansvaret för den de smugglar.

Men nu är det ju inte alla som kan skicka ”ensamkommande flyktingbarn, till en kostnad av 100.000 kr till just landet som flyter av mjölk och honung, Sverige. Man får kanske nöja sig med billigare varianter till länder inom EU generellt, och vi har ett typexempel på hur det kan gå då; man överlastar skruttiga båtar och skepp eftersom det är antalet personer som räknas och flyktingsmugglarna tar betalt för. Sedan struntar man blankt i om de kommer fram och har inget ansvar – man har fått sina pengar.

Så nu har vi katastrofen vid Lampedusa. Inte första gången, och det lär inte bli den sista med den politik man bedriver. Eftersom man inte på ett enkelt sätt kan skilja på ekonomisk lycksökare eller flykting, och alla som kommer till ett annat land har rätt att söka asyl, uppstår problemet.

Det är klart att alla vill ha en bättre levnadsstandard, det vill jag åxå.

Men de riktiga flyktingarna då? Tja, de svälter i flyktingläger emedan vi betalar minst 1.2 miljoner för varje ”ensamkommande flyktingbarn” i skatt årligen. Hur många liv skulle dessa pengar rädda i riktiga flyktingläger? Men sedan finns det just riktiga flyktingar, och de kallas kvotflyktingar, de kommer från flyktingläger. På något märkligt sätt syr man ihop just kvotflyktingar med Lampedusakatastrofen i denna artikel. Det är två helt skilda saker. Jag vill minnas att vi tar emot 1700-1900 kvotflyktingar av dessa varje år, vilket är kanske runt 20-30% av alla de FN allokerat till Europa. Har Sverige 20-30% av Europas folkmängd, och har vi inte problem redan?

Men ursäkta att jag tjatar, men det jag skrivit ovan är inte det minsta rasistiskt. Jag har ingenting emot personer av vilken hudfärg de har eller annat. Men det är dags att skilja på flyktingar och ekonomiska migranter, som försöker få en bättre levnadsstandard, och som det fungerar idag på svenska skattebetalares bekostnad.

Vi måste alltså skilja på flyktingar och de som är ekonomiska migranter. Som det ser ut idag är alla flyktingar, detta leder till att riktiga flyktingar i flyktingläger blir lidande. Precis som de som överlastade båten på väg till Lampedusa. Vi understödjer flyktingsmugglarnas verksamhet som det ser ut idag.

Allt emedan 1.2 miljoner räcker till en helpension på Grand Hotel i Stockholm. Jaaa, om det stackars "ensamkommande flyktingbarnet" klarar sig på några hundratusen i fickpengar, givetvis. Kolla gärna priserna på Grand Hotel, för helpension det har jag gjort.

Inga kommentarer: