tisdag 29 oktober 2013

Public Service - ett av mina hatobjekt


Grundprincipen för allt är att man betalar det man vill ha eller köpa. Vill man inte ha något ska man inte betala för det, och man får det då ej heller. Så fungerar allt – utom TV-licens. Först var det innehav av TV, sedan innehav av ”kanalväljare” och nu är det innehav av dator eller grunka som har tillgång till internet. Det finns flera sätt för en publicerare av material både när det gäller TV-kanaler och de som publicerar material på internet att få betalt. Public Service har struntat i alla. Man publicerar material på internet efter eget beslut, ett världsomspännande nätverk och kommer sedan och kommer sedan och kräver de som har tillgång till internet på pengar för att man själva valt att publicera sitt material där. Varför ska medborgare i andra länder inte behöva betala TV-avgift?

I denna artikel kan man läsa ”- Tv-avgiften är ovanlig men ändamålsenlig. Förvisso avviker den från andra avgifter genom att den varken är frivillig eller tvingande, men den tjänar sitt syfte. Du betalar inte för en tjänst du väljer, utan för att en tjänst ska finnas, säger Eva Hamilton.
Ja, ovanlig skulle jag vilja jämställa med totalt vansinnig utdaterad och för tankarna till DDR, Nordkorea och Kuba med statliga medier som informerar medborgarna. Detta kan ju i sig vara ett ändamål och ”ändamålsenlig”, d.v.s. att kontrollera medborgarna genom den information de får. Man kallar den opartisk, opolitisk och fakta. Någon sådan informationskanal finns inte i hela världen - sorry Hamilton. Detta är en klassiker när det gäller propaganda. Sedan är den direkt tvingande, eftersom nu lagen domstolen beslutat detta.
Syftet är däremot solklart: Public Service ska tillhandahålla propaganda för medborgarna. Det är ingen ”tjänst”, det är propaganda.
Men stackars pensionärer som på sin anorektiska pension (tack regeringen!), tvingas betala sina sista ören i TV-licens för en tjock-TV. Tja, kattmaten på Coop är väl billig får man hoppas så pensionärerna kan få sig en matbit, eftersom ”innehavet” av en pensionärs mobiltelefon eller tjock-TV ger Hamilton rätt att driva in ”sina” pengar.

Sist men inte minst kan man notera att det är just Public Service som själva valt att lägga ut sina alster gratis på internet.

Vad är nästa steg rent logiskt? Varje gång du går förbi en gatumusiker måste du betala minst 5 kr för att du har hörsel? Precis samma logik.
Kanske gillar folk PS. Fint - de som vill ha det kan betala för det, inget problem. Den skaran tillhör dock inte jag.

Inga kommentarer: