onsdag 16 oktober 2013

Den ultimata representativa politikern


Det här är en artikel som man körde ett kort tag i SvD.  Man fattar varför. Det står med stora bokstäver att 1.5 miljoner i detta land är födda utomlands. Sådana siffror är givetvis tabu att publicera, men SvD gjorde det med någon logik om att moderaternas styrelse borde ha personer med ”utländsk bakgrund”, varför är lite oklart. För att de ska kunna föra invandrares talan och förstå deras situation är sannolikt, eller för att man drabbats av någon form av kvoteringshysteri är även det sannolikt.

Det första som slog mig när jag läste artikeln var just; ”är det så många?”, 1.5 miljoner…vi pratar om 16.7% av Sveriges befolkning. Givetvis oräknat alla ”papperslösa”, alltså illegala immigranter. Om man nu lägger till att runt 2000 personer per vecka söker asyl i landet eller 100.000 per år, och att man beslutat att öppna upp för ”anhöriginvandring”, fattar ju alla att 20-25% om några år inte är något överbud.

Så givetvis tycker SvD att det inte är bra att moderaternas styrelse inte har några med utländsk bakgrund. Vi känner igen logiken. Det handlar inte om rätt person på rätt plats, det handlar om kvotering. Efter vartenda val kan man läsa regeringen inte är ”jämlik” eftersom det inte är lika många män som kvinnor. Aj,aj, aj - och rubrikerna blir stora ett tag efter valen.  Men just någon form av könskvotering är en klassiker, lika idiotisk som alla andra kvoteringar baserat på vad som helst (välj själv). Jag hade en vag förhoppning om att de som styr detta land gjorde det för landets bästa, inte som representanter för sitt kön, sexuella läggning, religion, land de kommer från eller vad det nu må vara.

Det är alltså någon form av egenvärde i att ha just de politiker som återspeglar befolkningen, inte de som är mest passande på att styra landet.


Så låt mig presentera den ultimata regeringsmedlemmen som har en gjuten plats med SvD:s logik:

  • -          Kvinna
  • -          5 barnsmor
  • -          Homo, bi och trisexuell
  • -          Invandrare, gärna illegal sådan tidigare
  • -          Handikappad
  • -          Bor i Rinkeby (berikarområde)
  • -          Söner som är gängkriminella
  • -          Muslim

Det fiffiga med att plocka in denna dam i regeringen är att man har en person som är representativ för en massa minoriteter på en gång. Att hon är så korkad att klockorna stannar på fem meters håll spelar ingen roll, ej heller att alla kaktusar vissnat i runt hela Rinkeby p.g.a. hennes närvaro. Hon är representativ för många på en gång. En gjuten ministerplats och alla blir glada som kräver att våra demokratiska forum och partistyrelser måste sammansättas baserat på folkets sammansättning.

3 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

När muslimerna utgör 20% av befolkningen, det brukar vara då dom verkligt stora problemen börjar. Krav på autonomi och den verkliga terrorn börjar med bomber och liknande.

Ulmerkotten sa...

Visst, alla otrogna ska dödas, och den som dör i processen kommer till paradiset. Klartext i koranen. Jag vet dock inte om problemen börjar vid en procentsiffra. Det ser rätt illa ut redan idag. Prova att försöka hitta en inte "halalslaktad" kycklingfilé i din närmanste butik.

Robin Shadowes sa...

Det finns både texter och videor som tar upp detta. Som börjar när muslimerna är 2%. Sedan går det successivt up till 5%, 10% och upp till 100%. Vid varje punkt beskrivs konsekvenserna. Har för mig det var 20, kanske 30% som helvetet brakar loss på allvar.