torsdag 10 oktober 2013

Lik i garderoben


Jag läser inte Aftonbladet, men jag var på jakt efter en speciell artikel om moderaternas nya logga. Nu kom jag inte så långt då Aftonbladets scoop var ”Sprickan som klyver partiet”, gällande SD och SDU under” Aftonbladet avslöjar”, givetvis (länk).

Ok, det är kanske nyhetstorka och journalisterna behöver åxå mat på bordet och fylla ut en tidning, men hur lågt kan man sänka sig? Propagandan är ganska proffsigt gjord, som något skandalavslöjande som inte finns. Visst kan det vara så att ungdomsförbund har lite andra åsikter än moderpartierna. Man fokuserar vanligtvis mer på just ungdomsfrågor. Det är alls inget konstigt och egentligen själva funktionen av just ungdomsförbund. På samma sätt finns kvinnoförbund inom partier som just fokuserar på kvinnofrågor, och driver just dessa.

Nu tar vi och analyserar vad Aftonbladet skriver. Man har en statsvetare vid namn Bjereld som är ”S-märkt” som det står. Man citerar honom flitigt som någon form av imam (?), eller Aftonbladorakel som vet vad som är rätt och fel.

Sedan har man en lista på SDU-ordföranden. Avsikten är givetvis att ge intrycket att SDU byter ordförande frekvent , och att i grunden är man egentligen rasister eftersom man givetvis börjar med en person som ”dömd för ett flertal brott” och varit redaktör för en tidning som ger intrycket att vara rent rasistisk. Om så var fallet vet jag inte.


SD försöker tvätta bort sin bakgrund i den nazi­influerande extrem­högern”, kan man läsa.
Det intressanta är faktiskt den politik man står för och inte bakgrunden. Val i detta land sker för fyra år framåt i tiden, inte 20 år bakåt.

Men om vi nu ska gräva lik i garderoben har vi ju två kandidater. Kommunisterna och socialdemokraterna. Hur många tiotals miljoner mord av oliktänkande kan inte tillskrivas Stalin och Mao?

Sedan var det ju rasisterna Socialdemokraterna. Hur många tvångssteriliserade man under perioden 1932-1975? Sterilisering var regel vid abort ända fram till 1975. HSB rapporterade personer som inte borde få ”föröka sig” till den statliga myndigheten Socialstyrelsen, och sedan skulle de steriliseras. Akterna är än idag hemligstämplade, märkligt eller hur? Du kan ju fråga dig varför det inte finns några samer längre. Anledningen är enkel – deras ras ansågs mindre värd och man såg till att sterilisera samerna.

Allt under socialdemokratiskt styre, och den socialdemokratiska tidningen Aftonbladet letar idag rasistiska lik i garderoben för SD. Ganska patetiskt, eller hur?

Men någon "spricka" mellan SD och SDU känner jag inte till. Vi har ett bra samarbete där jag bor. Men man kanske måste läsa Aftonbladet för att få reda på sanningen.

Inga kommentarer: