måndag 18 november 2013

Ism-itis


Låt mig citera Birgitta Ohlsson på folkpartiets landsdagar (länk):

”– Det handlar om att visa mod men också motkraft mot de bakåtsträvande krafterna, Sverigedemokraterna, Ja till livet och vårdnadsbidragskramarna. Liberal feminism är feminism utan socialism och liberalism utan konservatism.

Den som tror på sådant här är definitivt dum. Det är ordbajseri och PK-svammel. Samma skola som Erik Ullenhag, och värdeord du förväntas tro på som i detta fallet börjar med ”Ja till livet”. Vaddå, är de som inte tror på svamlet negativa till livet eller vad? Vem har sagt att SD är bakåtsträvande? På vilket sätt? Kanske skulle man påminna damen om att regeringen gjort en överenskommelse med MP, vilken betyder att en stor mängd muslimer kommer hit som s.k. flyktingar. Islam har alltså en bok som är lag och heter koranen är skriven på 600-talet och är knappast känd för att hylla jämställdhet.

Jag minns en gammal folkpartiaffisch månne från 70-talet: ”Sociala reformer utan socialism”. Omelett utan krossade ägg.

Men slutmeningen är helt underbar i svammel. Det damen säger är någon form av flummig medelväg. Hur många ”ism” kan man klämma in en enda mening? Av det tio orden är hälften ism-ord. Hon vill alltså påtala att (som vanligt) folkpartiets feminism är någon gyllene medelväg. 

Sjukdomen borde diagnostiseras som "ism-itis", botemedel är dock okänt, men ett tips är ju att du som väljare inser när du utsätts för rent svammel och röstar därefter.


Hennes partikollega står för denna ” – De som säger att jämställdheten inte är en valfråga vet inte vad de pratar om, sade jämställdhetsminister Maria Arnholm.”. Ok, jag får väl räkna mig till de som ”inte vet vad de pratar om”.

Jag skulle dock vilja upplysa henne om att vi har usla skolor för våra barn, stor bostadsbrist, världens näst högsta skatter, inget försvar värt namnet, taskiga pensioner och taskig äldrevård samt en sjukvård som inte fungerar med underbetald personal som säger upp sig och överbeläggningar. Visst ja – enorma kostnader för invandringen och kravaller samt gängkriminalitet, våldtäkter och skottlossningar i berikarområdena. Stora integrationsproblem och islamisering.

Mot den bakgrunden har undrar jag om det är jag eller hon som inte vet vad vi pratar om? 

Inga kommentarer: