torsdag 7 november 2013

TV-licens för toalettstol


Kolla denna artikel om TV-licens.

Svenskar är ett lydigt folk. Man tror blint på allt vad media skriver och kommer det från Public Service (PS) är det fakta, information eller utbildning. Lagar är heliga trots att de är rent vansinniga. Först var det innehav av TV-mottagare, det funkade eftersom staten förbjudit alla sändare som man inte kunde kontrollera. Radio likaså. Sedan blev det satellit och då blev det innehav av ”kanalväljare”, som skulle gälla som licenspliktighet. Sedan kom spelkonsoler, DVD, och andra manicker, och då skulle alla grunkor som ens gav den minsta möjlighet att komma åt PS utbud skulle vara licenspliktiga.

Allt var alltså redan då rent vansinne och utan logik. Logiken försvann i och med att det fanns något som helst annat utbud än PS. Medborgaren skulle genom sin möjlighet att kunna se PS, tvingas att betala licensavgift. Detta oavsett om personen ville ha det eller ej.

Man tycker liksom att vansinnet borde sluta där, men det senaste slår alla rekord i idioti. PS väljer själva att lägga ut delar sitt utbud på internet, utan krav på betalning eller betalningssätt.  Därefter menar man att alla med tillgång till internet ska betala TV-licens. Hallå politiker och PS! För det första, är man så korkad att man lägger ut något publikt utan att ta betalt får man skylla sig själv. Jag har lagt ut massor av information och kunskap på internet som folk har laddat ned helt utan att behöva betala. Fatta spelets regler! Vidare är det så att en internetuppkoppling inte alls betyder att man använder datorn till att titta på PS. Jag gör det inte.
Det är helt vansinnigt att tvinga folk att betala för PS utbud för att de har en dator med internet. PS har själva valt att lägga ut sina alster på internet, vill de ha betalt finns det flera alternativ. De kan anpassa sig till de regler som gäller i hela världen 2013 och inte leva kvar i ”Stockholm-Motala”-tiden.

Men mest anmärkningsvärt i artikeln är detta ”Dåliga mottagningsförhållanden medför inte avgiftsfrihet. Inte heller om det saknas någon vital del i utrustningen, skriver två av nämndemännen. Med detta resonemang är en brödrost eller en toalettstol en mottagare av PS. 

En toalettstol saknar ju vitala delar som kan ta emot PS men är ändå en potentiell mottagare av PS om den kan kopplas till internet. Finns det någon kvalificering av nämndemän eller? Tja, jag bekymrar mig inte ett dyft om PS, eftersom det är mest skit de sänder – så här har vi en osökt koppling till just toalettstol, rent rektalt.

Inga kommentarer: