söndag 10 november 2013

...och den lysande framtid är vår?


Löfvéns nya taktik är alltså att samarbeta med i stort sett vilka som helst efter valet 2014. Det är ett utspel där han öppnar upp för samarbete framför allt med centern, folkpartiet och kanske KD. Det är helt enkelt så att han vill till alla pris vandra i maktens korridorer. Han har insett att det rödgröna blocket inte ensamma kommer upp i 50%, och hoppas på att komma över denna magiska siffra genom att antingen kohandla med, eller låta t.ex. folkpartiet få någon ministerpost. Men allt detta kommer att hända efter valet. Då är nämligen Alliansen passé vilket redan nu står klart, i synnerhet som både centern och KD sannolikt kommer under 4% och är därmed ur matchen.
Alltså spricker Alliansen eftersom en Allians utan två av de fyra partierna inte är någon sådan, och har inga som helst förutsättningar framgent. Så nu kastar alltså Löfvén ut lite fiskekrokar eftersom han inser att de rödgröna ensamma inte kommer att få egen majoritet, och Alliansen kommer splittras.

Folkpartiet är sannolikt de som kommer få de rödgröna över 50%. Nu mer än någonsin vet de som röstar på folkpartiet inte vad de röstar på eller för. Den som lägger sin röst på folkpartiet kan alltså lika gärna vara en röst på socialistblocket som moderaterna. Låt oss kalla folkpartiet för vad de är; politikens kameleonter, som byter åsikter och färg efter omgivning. Man har inga egna åsikter och kan därför anpassa sig efter omgivningen eller vad några konsulter identifierat som potentiella väljargrupper man ska satsa på.

Skulle det inte räcka med folkpartiet, kan ju Löfvén snacka med de nya moderaterna, ni vet ”arbetarpartiet”, och bilda en totalt ohelig allians över blockgränserna. Vilken politik man för är helt sekundärt, bara man håller SD borta från allt inflytande. Det är vad som är viktigt, inte vad folket vill eller vad som är bäst för landet.

Personligen tycker jag illa om politiker och partier som byter eller ändrar sina åsikter baserat på antingen politiska förutsättningar eller vad konsulter identifierat rent strategiskt att satsa på för att få flest röster. Är man politiker ska man jobba baserat på den ideologi man har och tror är bäst för alla medborgare. Inte ändra ”kappan efter vinden”. Kanske vinner man kortsiktigt på att vara strategisk, identifiera potentiella väljargrupper eller ändra sig efter olika potentiella majoriteter i demokratiska forum. Det eller de partier som står för sina åsikter, har en klar ideologi och inte svänger, hymlar och svamlar är de partier jag har respekt för. Detta oavsett om jag gillar deras politik eller ej.

Men nu har vi ju sjuklöverns anti-strategi. Det innebär att man i stället för att fokusera på den politik man vill driva, ska göra allt man kan för att smutskasta SD.  Man ser SD som den stora faran, och redan idag finns det siter som IRM eller expo, som enbart är ute efter att smutskasta SD. Jag har jobbat många år i internationella företag, och det finns en gyllene regel; man pratar för sina egna produkter, men snackar inte skit om konkurrenter eller deras produkter. Men till skillnad från att sälja produkter eller tjänster, handlar det i detta fall om vad du som skattebetalare betalar för idag, och vårt lands framtid. Med anledning av detta är det givetvis ok, att ta upp saker som är direkt fel.

Så låt mig ställa dig frågan, hur du tror att landet kommer att se ut 2018 om du inte agerar nu? 2018 är det nämligen val igen efter 2014. Multikulturellt ”paradis” med minareter överallt, gängkriminalitet, kvinnosyn från 600-talet, etniska enklaver och ”no-go” områden för oss svenskar, skatter betydligt högre än idag för visionen om den multikulturella utopin? Du kan ju tro på Ullenhags visioner om framtiden om du vill. I så fall är du en åsna med en morot framför mulen.

I Nederländerna har man redan insett problematiken, upplever den, och där är PVV största parti enligt opinionsundersökningarna (länk). Kanske vi borde agera nu och inte vänta på problemen, som borde vara uppenbara för alla.

Inga kommentarer: