fredag 13 januari 2017

Att bli av med tiggarna


Ytterligare en punkt där man följer SD:s förslag, men kommer med en liten “light”-variant för att se reaktionerna. Tobé förslår alltså att man ska tillåta lokala tiggeriförbud (länk). Socialdemokraterna har även nämnt någon form av tiggerilicens, vilket givetvis är helt ogenomförbart. Dessutom sitter miljömuppar i regeringen och därigenom kan man knappast vänta sig en proposition om detta.
Alternativet är att Alliansen lägger en motion som får riksdagsmajoritet med stöd av socialdemokraterna.

Men dessa båda förslag är helt tandlösa. Vi har alltså att göra med tiggeri som uppenbarligen är organiserat, och man ställer sig frågan vad man ska göra med de som ertappas att bryta mot lokala förbud? Böter? Vi har alltså att göra med personer som inte har någon inkomst och inte kan betala ett öre. Alltså skulle ett monetärt straff bli rent larvigt och bara belasta polisen ytterligare. Visst, polisen kan ju be dem sluta, så de kan flytta sig temporärt till ett annat ställe.

Vidare är det ju lite märkligt att ha lokala regler för olika kommuner. Vad som är rätt respektive fel måste ju gälla i hela landet. Sedan kan man ju fatta vad som händer om t.ex. Stockholms stad skulle införa ett förbud, vad det skulle innebära för kranskommunerna.
Men ovanpå det har vi svenska medborgare, hemlösa som tigger. Varför ska de drabbas av att regeringen (denna och föregående), bjudit in organiserade proffstiggare?

Ovanpå detta kan man ju diskutera hur det är med gatumusiker. Alltså, någon som sitter och ylar samma mediokra visor hela dagen eller den skicklige musiker som tycker det är kul att underhålla. Det finns givetvis inga lätta svar på detta då underhållning är subjektivt, och ej heller var gränsen mellan sanitär olägenhet och njutbar musik är.
För att lösa hela problematiken, föreslås följande:
1. Personer från andra länder (inkluderande s.k. EU-migranter), varnas en gång och förpassas sedan vid andra tiggeriet från landet. Svenska medborgare berörs ej.
2. Ej svenska medborgare måste ansöka om tillstånd för att vara gatumusiker. Klagomål kan rendera i indraget tillstånd, och enligt punkt ett omedelbar utvisning vid upprepning.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tiggerifrågan.
I det stora hela håller jag med, men ett rent förbud är det enda i längden hållbara.Ett sådant skulle leda till en förbättrad stadsbild mindre belastning/kostnader bekymmer/besvär,det kan knappast komma drabba ngn/ngr sk "Svenska" tiggare,ett sådant argument lämnar enkom ett tyst medgivande till att vi dels inte har en fungerande välfärd samt att vi faktiskt inte ens klarar av att hantera det inhemska tiggeriet,klarar man inte av det inhemska som är färre till antal är det dömt att misslyckas med ngt som är fler till antal.Dessvärre har vi idag överbetalda politiker som varken lyssnar till folket eller begriper bättre.
Ser faktiskt ingen som helst humanism i att se/låta ngn sitta eller stå på knä flera hr per dag,trivs förbudsmotståndare däremot med det cementerar man också det.
Att det i dagsläget sitter människor utan för varje näringsidkare som hälsar kunder välkomna med diverse fraser är varken humant eller hållbart.
Rätt och riktigt är ett förbud.http://www.dagensjuridik.se/2016/11/arenden-om-manniskohandel-har-fordubblats-galler-bade-tiggeri-och-prostitution http://www.tveast.dk/artikel/operation-hvepsebo-giver-skrappe-straffe-menneskehandel I ämnet https://kimmoa.se/rn/singel/Politik+%26+Partier