söndag 1 januari 2017

Landet i sönderfall

Det svenska rättssystemet är i sönderfall. Det gäller inte bara polisen (länk), utan hela domstolsväsendet (länk 1, länk 2). I detta läge kan det tyvärr bli så att internationella kriminella ligor i allt större omfattning söker sig just till Sverige för att man har mycket liten risk att åka fast, och även om så skulle bli fallet är domstolsväsendet i det närmaste handlingsförlamat och straffen rena skämt.
Samtidigt har givetvis den förda invandringspolitiken lett till även inhemsk organiserad kriminalitet.
Det är förbaskat naivt att tro att man kan ta in 100-tusentals människor från olika kulturer och religioner, och samtidigt mena att det handlar om integration emedan man inte har några som helst krav på de som kommer hit. De vill inte integreras eller bli svenskar, de kommer inte att bli svenskar. Detta i synnerhet som politikerna inom sjuklövern, som en papegoja tatar om samma mantran med fickorna fulla av skattepengar. Berikning, integration, påhittade jobb och hur många totalt misslyckade exempel som helst de senaste åren finns.

Vi som ifrågasatt detta har blivit utmålade som rasister eller främlingsfientliga (rasister light). Man har med ljus och lykta letat efter rasistiska kopplingar och med hyenajournalister som naiva och tacksamma verktyg. Idag kan vi dock läsa att moderaterna ägnar sig åt klaga på regeringen. Detta är minst sagt anmärkningsvärt då det är just den moderatledda förra regeringen som orsakat alla problem. Men all form av erkännande av att man orsakat hela problematiken i första läget saknas dock. Nu heter det att man ska ”ompröva sin politik”, och de gamla flosklerna står som spön i backen när Anna KB skriver (
länk) i SvD. ”Utanförskapet” ska brytas. Vad säger man? En gammal klassiker, och lika svamliga lösningar som vanligt. Moderaterna har skapat just utanförskap och alla utanförskapsområden, men all form av självkritik lyser med sin uppenbara frånvaro.

Sedan har vi en klassiker till; man ska skapa ”enkla jobb”. Ok, arbeten som inte behövs bara för att dölja en misslyckad politik som i sin tur orsakats av den sanslösa migrationspolitiken moderaterna under Reinfeldt orkestrerat. Skala räkor med boxhandskar, kanske ösa vatten med sil eller vad menar man?

Vi har redan en alldeles för stor offentlig sektor, som är runt 50% av BNP. Det finns inte ett enda arbete politikerna kan skapa – arbeten skapas baserat på att det finns en kunskap, ett behov och någon som är villig att betala. Inte för att politikerna tror att de kan skapa riktiga arbeten.

Den tredje punkten är att vi ska gå med i NATO. Moderaterna var ett av de partier som har störst ansvar för att vi idag inte har något försvar värt namnet. Får man föreslå att man döper om det till ”Lilla bromset”? Nu är alltså räddningsplankan att gå med i Nato…eftersom det varken finns pengar eller tid att skapa ett försvar värt namnet. Skäms! De ”nya” moderaterna har skadat detta land mer än något parti i historien. Nu hänger man sig på att klaga på regeringen, komma med floskler och ”omprövar” sin politik, d.v.s. man fattar hur mycket man i regeringsställning ställt till med men erkänner det inte. Saken är mycket enkel; man har bedrivit en helt vansinnig politik, och idag har man ingen.

2 kommentarer:

D.D. sa...

Hårt men rättvist.

Ulmerkotten sa...

Problematiken luktar amöba. Man erkänner inte att man gjort fel, men man hittar på nya dumheter, skyller på de som nu har makten (vilket är ett gäng dumgökar) och kallar allt för omvärderingar. Snart är även det nysvenska vokabuläret slut och det lurar bara de mest naiva.