torsdag 5 januari 2017

Någon promille idioter


Nu ska man tydligen förbjuda fyrverkerier och tillverkaren vill dra sitt stå till stacken genom att sannolikt inte tillverka vissa raketer och annat.
Vi har alla sett bilder från Möllevångstorget i Malmö, och man kan inte annat än förfasas över vissa individers respektlöshet.

Så länge jag minns har vi haft fyrverkerier i detta land. Förutom att det skrämt skiten av en del hundar har det alltid fungerat och är en del av vår tradition.
Så låt oss nu ställa oss frågan vad som är orsaken till problemet? Är det fyrverkerierna eller att det finns idioter? Är det tillgången på vapen som gör brott?

Vi tar det från början…det finns 100-tusentals jägare i detta land med vapen, orsakar det några problem? I Schweiz har varenda man i vapenför ålder ett armévapen hemma.
Sedan har vi ju problemet att man kastar sten på utryckningspersonal. Ska vi förbjuda stenar? Kanske yxor, hammare, baseballträn, påkar eller andra saker som kan användas felaktigt och som vapen?

Min knutpunkt ligger alltså i att tillgången spelar mindre roll – det är viljan som är intressant. Varför ska man straffa 99.9% av svenska folket genom att förbjuda fyrverkerier, som använts i massor med år för att det finns några få idioter som använder dem felaktigt och med risk att skada andra? Se till att ta fast dessa få personer och straffa dem ordentligt.
Ovanpå detta kan man inte låta bli att göra kopplingen med det ”berikade” Malmö med alla skottlossningar, mord, sprängdåd, bilbränder och annat. Att påstå att det finns en koppling med invandringen är inte rasistiskt eller främlingsfientligt. Men att förneka kopplingen, vilket politikerna gör är naivt och oansvarigt.
Som sagt; vi har använt fyrverkerier i detta land i massor med år. Visst, det finns klantskallar som skadat sig, men man har avsiktligt inte skjutit fyrverkerier på andra som man kan se på videon från Malmö. Så vad är problemet? De som är idioter och borde straffas eller raketernas? Varför ska 99.9% av svenska folket berövas på en gammal tradition för att någon promille är idioter? Ta fast och straffa idioterna i stället för att förbjuda fyrverkerier.

Vill bara avsluta med en bild från Sydsvenskans hemsida som kanske belyser pudelns kärna. Man ska alltså gläda sig åt att det inte är en serieskytt, utan bara vanlig gängkriminalitet...ett mord och tre mordförsök på mindre än ett dygn.

Inga kommentarer: