torsdag 26 januari 2017

Strutspolitiken fortsätter


I Uppsala har alltså en kvinna gruppvåldtagits (länk). Händelsen filmades och lades ut på FB. Media mörkar som vanligt att det rör sig om tre män som har ett straffregister, utländskt ursprung och från länder med en rutten kvinnosyn. Artikeln jag skrev om igår belyser hela problematiken om ren naivitet och tro på att man ska kunna utbilda, informera eller tillrättavisa.

Nu ska man tydligen, och med anledning av denna gruppvåldtäkt hålla en ljusmanifestation och man samlas till stöd för ”… alla de som någon gång blivit utsatta för sexuellt våld och trakasserier.”

Det är hedervärt tycker jag. Men var är problemlösningen och krav på åtgärder på att vända utvecklingen?
Det finns alltså två vägar att gå: Den ena är att fortsätta stoppa huvudet i sanden och förneka hela problematiken, springa runt med ljus och tycka synd om alla drabbade. Kanske svamla om utbildningar, mansroller, information eller annat svammel som är dömt att misslyckas. Till detta kan man lägga justitieministers svammel om att detta problem finns, men är enbart beroende på socioekonomiska faktorer. Man ställer sig alltså frågan vilken ekonomisk vinning en våldtäktsman har att göra, på att begå våldtäkter? Eller är det så att en fattig uppväxt är förklaringen till ökad våldtäktsfrekvens?

Samme justitieminister, vägrar alltså låta BRÅ presentera kopplingen/statistiken mellan utrikes födda och våldtäkter samt sexualbrott. Rykten säger att denna statistik finns men hemlighålls av BRÅ.
Det enda man kommit med är att tillsätta en utredning som vill avskaffa begreppet våldtäkt. Genialt, och strutsen har huvudet under sanden hela tiden. Tar man bort ordet våldtäkt och ersätter det med något annat kan man fortsätta dölja problemställningen ett tag till. Man kan inte låta bli att koppla detta till Friggebos tappra försök att dra igång ”We shall overcome.” i Tensta när det begav sig.

Den andra vägen, är givetvis att erkänna problemet, analysera det, och sedan sätta in åtgärder. Som det fungerar nu är alltså kvinnorna som utsätts för våldtäkter i praktiken rättslösa. Det hjälper föga med ljusmanifestationer – sådana gör inte skadorna för de drabbade mindre. Så, och för minst tionde gången på denna blogg: Var är statistiken BRÅ!!! Vi måste få veta vilka som ligger bakom denna drastiska ökning av olika sexualbrott. Ska vi förlita oss på drygt 10 år gammal information? Om så är fallet är det ganska självklart var problemet ligger, med en överrepresentation på 400% beträffande våldtäkter och våldtäktsförsök. I det aktuella fallet var det två asylsökande från Afghanistan samt en person med iransk bakgrund, alla straffregister. Sedan var det ju Gotland, och jag vill minnas två gruppvåldtäkter på Finlandsfärjor. Eller kanske gruppvåldtäkten på Söder i Stockholm?

4 kommentarer:

Martin sa...

Det är väl knappast våldtäkt om en kvinna väljer att supa sig redlös ihop med tre utlänningar? Jag känner noll sympati för såna.

För att få slut på sånt här nonsens så är det rimligt att snegla på islams regler för våldtäkt. Om en kvinna är lösaktig nog att umgås med de här djuren är det hennes eget fel om hon råkar illa ut. Och om hon ska ha något stöd av lagen får hon producera fyra vittnen som intygar att hon blev "våldtagen". Jag är hjärtligt less på slampor som ylar om våldtäkt när de själva mycket väl visste vad de gjorde. Hade fnasken inte velat fläka ut sig så hade de stannat hemma.

Dessutom har de dumma kossorna röstat för den här utvecklingen. Och det är deras röster som ser till att det är en svenskhatande regering i landet. De har gjort det fullständigt omöjligt för oss män att skydda dem. Jag har noll sympati för det och BRÅ kan ljuga vidare allt de vill, det är ingen som tror på dem ändå.

Martin sa...

Byt gärna ut "de här djuren" mot "såna här". Jag misstänker att det är HMF annars. Eller ta för all del bort kommentaren om det är enklare.

Ulmerkotten sa...

Det finns inga som helst ursäkter för en våldtäkt. Om en kvinna är full, drogad eller handikappad är det ingen som helt ursäkt, tvärtom. Man hjälper kvinnor som behöver hjälp.
Vad som står i koranen eller vad islam anser skiter jag blankt i. Det är Sverige 2017, inte arabvärlden på 600-talet.

Ulmerkotten sa...

Eftersom "de här djuren" inte direkt utpekar någon direkt grupp mer än våldtäktsmän, släpper jag det. Hade gruppen varit mer specifik med kopplingar till ras, etnicitet eller så, hade jag raderat den.
/Ulmerkotten