onsdag 4 januari 2017

Den som inte lär sig av misstagen


Det är nu drygt 1.5 år kvar till nästa val. Alla kan se vad den sanslösa invandringspolitiken ställt till med. Malmö är ett förebådande exempel. Vi kan räkna med att kommunalskatterna kommer höjas rejält. Många andra skatter åxå, och kommunerna köper villor och bostadsrätter för att klara av att klara situationen. Vi har fortfarande inget försvar eller ens satsningar på ett sådant. Äldrevården är kass och sjukvården likaså. Pensionärer i massor som lever under EU:s fattigdomsgräns.
Hela rättssystemet är i totalt förfall; polisen varken kan eller får sätta dit brottslingar. Brott läggs på hög och utreds aldrig. Åklagare lägger ner solklara rättsfall, domstolarna friar eller dömer ut straff som är rena skämt, brottslingar som uppenbarligen ljuger om sin ålder tror man blint på, och det är hemskt synd om alla brottslingar. ”Utanförskapsområden”, där ren kriminalitet härskar. Bilbränder i massor. Zigenska tiggare i varenda stad som kallas EU-migranter. Man kan givetvis göra listan mycket längre, och om man inte fattar läget är det bara att beklaga.
Finns det då något att hoppas på? Nej, inte med vare sig borgerlig eller socialdemokratisk regering. De två senaste valperioderna har varit en ren katastrof för landet. Alliansen med stöd av miljömupparna, och sedan socialdemokraterna med samma muppar i regeringen. Decemberöverenskommelsen. På punkt efter punkt kryper man nu till korset och man inser att SD hade rätt i första läget. Men det erkänner politikerna i sjuklövern givetvis inte – förslag som SD kom med för åratal sedan lanserar man som sina egna. Anna K-B ”omprövar” den sanslösa politik man tidigare varit ansvarig för.

Men 1.5 år kvar…medborgarnas politiska minne brukar tyvärr vara kort, löften bryts och sjuklövern politikerna svamlar och kör en amöbapolitik.
Låt mig gissa att man i kommande valrörelse kommer att lansera att ”det gäller att se framåt” samt ”tillsammans ska vi lösa problemen”. Klassiska floskler som egentligen betyder att man misslyckats.
Jag ser det på ett annat sätt; man har de senaste valperioderna bevisat att man både har ställt till de problem som är allom uppenbara, och vidare att man är inkapabla att lösa dem. Visioner om framtiden, ljuva löften och svammel kan jag vara utan och betackar mig för, sjuklövern.

Den som inte lär sig av misstagen och historien är inget annat än en ren idiot.

Inga kommentarer: