lördag 22 oktober 2011

DN vet bättre än schweizarna


Schweiz är ett litet land mitt i Europa med hög levnadsstandard och en gammal och stolt kultur. De som bor i landet vill att det ska förbli på detta sätt och man är mycket stolt över sina traditioner och sin kultur. Vidare har man en stark nationalism och även samhörighet i byar och städer. Traditionen av verklig demokrati är lång, man folkomröstar om saker både i byar, städer och inom landet i specifika frågor. Det är alltså direkt demokrati i stor utsträckning vilket skiljer sig från på många sätt från den indirekta demokrati vi har i Sverige. Givetvis har man även indirekt demokrati eftersom man inte kan avgöra alla saker genom folkomröstningar.

I DN idag kan man läsa om att det politiska partiet i Schweiz SVP, ”skakar om det schweiziska valet”, ”andas främlingsfientlighet” och att man ”leker med elden”.

Kanske är det så att dessa affischer ”omskakar”. Saken är ju den att en generös invandringspolitik står i direkt kontrast till det schweizarna vill ha. Man vill ha Schweiz som det alltid varit och är och det är man stolt över. Det är inget omskakande. De som blir omskakade är kanske de som likt majoriteten här i Sverige lever i den naiva föreställningen att invandring bara för goda saker med sig.
Så vad är det affischerna säger? Tja, egentligen två saker; dels att man inte vill ha islam i landet, och dels att man ska sparka ut de som inte passar eller har anledning att vara i landet.
Det första är ju med lite logik inte alls konstigt. Det är bara att lyssna på vad deras imamer predikar och läsa i klartext vad som står i koranen. Islam predikar att kvinnor ska gå klädda som sopsäckar, vara underställda mannen o.s.v. Den som avsäger sig islam ska dödas. Den som mördar icke troende kommer till himlen. Koranen är alltså skriven för 1400 år sedan och kanske var vettig på 600-talet och i arabvärlden. Idag, i ett västerländskt samhälle har den inget att göra. Sedan har vi ju knytningen till terrorism som ingen kan förneka. Islam är ingen liten trevlig religion som kan samexistera med andra, den eftersträvar total dominans och underkastelse.

Och vill man ha riktigt skrämmande exempel på hur illa det kan gå, är det ju bara att titta i svenska fängelser, eller i brottsstatistiken. Eller varför inte ett studiebesök till något berikarområde i Malmö?

Så man frågar sig om det är Sverige eller Schweiz som ”leker med elden”. Det brinner ju ganska många bilar i och runt berikarområdena, skolor har eldats upp o.s.v. Det är ju ganska eldfängda aktiviteter knutna direkt till invandringen, samt lek med bomber och dito lekar med handeldvapen.
Att man inte vill gå samma väg som Sverige kan man ju sedan kalla för ”främlingsfientligt” om man vill. Jag tror dock, och precis som i Sverige att schweizarna inte är ett dugg främlingsfientliga, vilket här i Sverige är ett nysvenskt samlingsbegrepp för alla som inte hyllar den sanslösa invandringspolitiken. De schweizare jag känner och kände är och var trevliga, måna om sitt land, sin kultur och stolta att vara just schweizare.
En gång var jag stolt över att vara svensk. Det är jag inte längre, och jag ska snart skämmas för detta och min kultur, ni vet ”midsommar och sådana töntiga saker”, samt se det fina i gängkriminalitet om politikerna bara lyckas öppna mina ögon för det mångkulturella samhället som är mer spännande enligt statsministern.
Sedan, och slutligen har vi ju bilden med det svarta fåret. Tja, till och med Reepalu menar ju att man ska köra med medborgarskap som kan återkallas så man kan utvisa kriminella. Man han fick ju göra en pudel efter att partipiskan ven. Till och med Reepalu inser att den invandringspolitik man har haft i Malmö har gått helt över styr och det mångkulturella samhället är ett stort och mycket kostsamt misslyckande. Men visst går det bra att klanka på ett parti i Schweiz som inte vill se en liknande utveckling i sitt land. DN vet ju bättre än hela det schweiziska folket, eller hur?

7 kommentarer:

R sa...

Bloggade också om samma ämne idag. http://www.hesperus.nu/?p=1083

Erik, Sthlm sa...

Det DN och annan media kallar extremt blir mer och mer normalt. De sant extrema är mediamaffian med sin dåliga kontakt med verkligheten.

Anonym sa...

Islam som bäst....
http://www.youtube.com/watch?v=BvQEW4M2Y9k&sns=em

Ulmerkotten sa...

@ Jerry

Ok, det där klippet bevisar att det helt OK att blåljuga om det gynnar islam.
Visst är det märkligt att efter ett terrordåd, ingen hade en aaaning, ingen kunde i sin vildaste fantasi tro, eller kände till vad som skulle hända, eller vem eller vilka som planerade dådet.

Anonym sa...

Videon säger allt, jag behöver inte komplettera - http://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE&sns=em

Anonym sa...

Som vanligt är alla arga pc Islam och det med viss rätt. Men vilken grupp är det som "öppnat dörren" för massinvandringen. Kanske det är den gruppen man ska vara mest arg på eller. För med kunskap föreslår jag ni läser tex Prof Macdonalds alster. Svart pa vitt, ursprungsbefolkningar samt invandrare är bara brickor i "spelet" för den "gruppen". När ni slösar energi på att vara arga på islam gör ni precis det "gruppen" vill. Fniss.
http://www.kevinmacdonald.net/books_files/kevinmacdonald_net.htm

Ulmerkotten sa...

@ Anonym

Javisst är det så. Det vi alla vet och det jag påpekar är bara det politikerna borde ha insett för länge sedan och fakta finns idag i form av alla problem invandringen ställt till och dess kostnader.
Men det kloka är att upplysa om detta och försöka få folk att inse detta inte att bli förbannad på politikerna. Vad deras bevekelsegrunder var och är vet jag inte, men att ge sig på politikerna direkt gjorde en person, Breivik. Du kan ju knappast påstå att man i stället för att argumentera, propagera och påverka, hans väg var den rätta vägen att gå.

Jag väljer i alla fall den demokratiska vägen, sedan får du göra som du finner bäst. Breiviks vansinnesdåd leder bara till hat emot de som inte gillar massinvandring, och risk för ett totalitärt samhälle. Vi har vad man kan kalla ett vis mån av demokratiskt styrelseskick, det gäller att acceptera det och agera inom dess ramar - inte ta ut ilska på politikerna.