tisdag 11 oktober 2011

Vi vill ha debatten!


Politiskt inkorrekt tar upp ett intressant ämne efter en sändning på Sveriges Radio på denna länk

En professor Stefan Jonsson, har tydligen inte varit på nätet de senaste åren. Han menar alltså att de kritiska personerna dödar debatter med att påstå att saker är PK. På något sätt menar han att vi som debatterar och har åsikter tar ner debatter och dödar dessa med påståendet att något är PK.  Ledsen prof. Jonsson, men inget kunde vara mer felaktigt. Vi som debatterar på nätet vill ha en helt öppen debatt och mig veterligt har jag under de år jag haft blogg och varit just aktiv på nätet inte sett någon som yxar sina motståndare med sådana naiva och billiga argument. Vad vi, och jag räknar mig till dem, är att ha en helt öppen och förutsättningslös debatt om saker utan att kasta fram floskler, nysvenska och annat. Det är grunden, och det heter demokrati, yttrande och tryckfrihet.
Om han hade varit mer aktiv och satt sig in i vad som hänt hade hans uppfattning varit en helt annan. Vi kan börja för drygt två år sedan, när Mona Sahlin och Maud Olofsson var modiga nog att ta debatter i TV med Åkesson, det var knappt ett år före valet och de blev svarslösa. Sedan uppstod debatten om man ens skulle debattera med SD. Det låter väl demokratiskt, eller hur? Fredrik Reinfeldt avstod, och därefter, i slutet på januari 2010 började censuren. Denna censur bestod i att tusentals kommentarer raderades från tidningarna kommentarer, trots att de var varken olagliga eller stred mot kommenteringsregler. Åsikterna skulle helt enkelt undertryckas, och inte få komma fram. Detta fortgick till strax innan valet och till och med utländska media började uppmärksamma saken, så precis före valet var man tvungen att lätta lite på locket. Inte mycket och många tidningar hade då redan kontaktat och anlitat Interaktiv Säkerhet AB i Varberg som skötte alla raderingar av kommentarer som inte passade, eller inte var PK. Du kan ju kontrollera deras omsättning de senaste åren på nätet.
Så mycket för yttrande och tryckfrihet.
Detta lock ligger fortfarande på och nämnt företag tjänar alltså storkovan på att radera kommentarer och ta bort länkningar till bloggar som inte passar. Denna blogg är t.ex. bannad av SvD och det spelar ingen roll vad jag skriver, länkningar till SvD kommer aldrig visas i tidningen oavsett om det gäller politik eller Silvias hattkollektion.. Skillnaden på den censur som fanns i östblocket för många år sedan och vad som sker idag här i Sverige och idag är mycket liten.

Men tillbaka till debattämnet. Prof. Jonsson har precis fel. Det är nämligen precis så att det alla vi som är sura på är hur det fungerar, och vi vill ha är en debatt. Vi har argument och vi tycker vi har rätt. Men ingen törs eller vill ta denna debatt, och det vi påstår är bara politiskt inkorrekt, vilket i detta land innebär att åsikterna ska tryckas ner. Alla medborgare ska inte tänka själva, ifrågasätta, eller debattera saker. De ska tro blint på politikerna och pressen, och gör man inte det utan använder sin egen logik får man diverse epitet från det nysvenska vokabuläret i ansiktet som då ska vara argument, men i själva verket slår tillbaka på dem som yttrade/skrev dem.
Så om vi nu tittar på hur det de facto fungerar, så är det så att alla dagstidningar raderar kommentarer friskt och blogglänkningar försvinner.

Men på PI kan man diskutera, debattera och skriva kommentarer så länge de håller sig inom lagens ramar, oavsett åsikt. Men märkligt nog finns det ingen som jag har sett som kan försvara den förda politiken i detta öppna och demokratiska forum som PI är.

Politiker däremot är pigga på att ha bloggar, men ignorerar totalt kommentarer och vägrar svara. Rena floskelsprutor vanligtvis.
Man kastar skit på PI så gott man kan i media, men frågorna man debatterar och kommenterar i detta forum har alla i stort sett samma åsikter i. Men mer än 90% av svenska folket röstade på sjuklövern…var är ni? Alla är välkomna att debattera på PI, eller här åxå för den skull, men ni gömmer er i buskarna och kastar skit på PI, snackar om näthat (som inte finns), o.s.v. för att legalisera mer censur.

Så bäste Hr. professor – det finns ingen som dödar debatter genom att påstå att något är PK. Däremot finns det massor med saker som är just PK, men det är en annan femma och forum för debatter i sig. Men jag och alla andra tar gärna de debatterna, även om vi blir kallade ”främlingsfientliga”, ”rasister” och diverse andra saker.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra inlägg :)
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/